home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ακυβέρνητο καράβι το γηροκομείο – Δεν αναλαμβάνει ο Νικολάου

Χαώδης η κατάσταση στο Ίδρυμα Μαρίας Ράδου το οποίο παραμένει ακέφαλο – Τι δηλώνει ο Κώστας Νικολάου για την μη ανάληψη της προεδρίας
Γηροκομείο Ναυπλίου Νικολάου

Ακέφαλο παραμένει το Γηροκομείο Ναυπλίου παρότι προς στιγμήν φάνηκε να υπάρχει λευκός καπνός με την ανάληψη της προεδρίας από τον άλλοτε δήμαρχο Νέας Τίρυνθας Κώστα Νικολάου, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη του Κώστα Μάκαρη.

Η πρόταση του Κωνσταντίνου Μάκαρη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αρχικά δεκτή από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανο με τον Κώστα Νικολάου να αποδέχεται αρχικά την ηλεκτρική καρέκλα του καταχρεωμένου Γηροκομείου, το οποίο μέχρι τώρα δεν δεχόταν να αναλάβει κανένας.

Ο κος Νικολάου μάλιστα μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συνομίλησε με γνωστούς του υπουργούς αναζητώντας λύσεις για την διάσωση του Γηροκομείου. Όμως διαπιστώνοντας μια χαώδη κατάσταση, μετά από όλα αυτά ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι δεν αναλαμβάνει την προεδρία του Γηροκομείου που παραμένει … ακυβέρνητο καράβι.

Κ. Νικολάου: «Το καράβι δεν ισιώνει»

Σε δηλώσεις του στον Άκη Γκάτζιο και στο anagnostis, ο Κώστας Νικολάου ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα το ίδρυμα και ήρθα αντιμέτωπος με μια χαώδη κατάσταση. Από την πρώτη ενημέρωση που είχα διαπίστωσα ότι μόνο για τον ΕΦΚΑ τα χρέη φτάνουν τα 1,8 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει μια ρύθμιση της τάξεως των 23.000 ευρώ τον μήνα η οποία δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Παράλληλα υπάρχουν μεταξύ άλλων μεγάλα χρέη για τον ΕΝΦΙΑ και για Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν έχει πληρωθεί ποτέ η ΔΕΗ. Ο τελευταίος λογαριασμός που παραμένει απλήρωτος είναι 176.000 ευρώ, τονίζει.

Εν τω μεταξύ, διαπίστωσε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα και στο κτήριο. Όπως λέει, στο υπόγειο υπάρχουν νερά, ενώ όλο το κτήριο χτίζει σοβαρών και δαπανηρών επισκευών.

Μετά την ενημέρωσή του για την οικονομική κατάσταση του Γηροκομείου Ναυπλίου, επισκέφθηκε την εφορία. Επιβεβαίωσε και από εκεί, ότι αν αναλάβει την προεδρία θα χάσει το μοναδικό έσοδο που έχει, το οποίο είναι η σύνταξη του.

Όπως δηλώνει στο anagnostis ο κος Νικολάου, «είχα όλη την διάθεση να αναλάβω. Πόσο μάλλον όταν πήγα εκεί και είδα τους τροφίμους με αγκαλιάζουν. Όμως το καράβι δεν ισιώνει».

Η αρχική ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων

Στην αρχική του ανακοίνωση ο Δήμος Ναυπλιέων ανέφερε:

«Συνεδρίασε τη Δευτέρα 5/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το εξ αναβολής θέμα περί ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Οίκος Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου» (γηροκομείου Ναυπλίου).

Για πρώτη φορά εκλέχτηκε πρόεδρος προερχόμενος από την αντιπολίτευση, ο Κωσταντίνος Νικολάου.

Εκλέχτηκαν επίσης: η Σοφία Ξύδη με αναπληρωτή της τον Κωνσταντίνο Καράπαυλο, ο Αθανάσιος Πανουτσόπουλος με αναπληρωτή τον Γεώργιο Φραγκιουδάκη, η Χάρις Παναγή με αναπληρωτή τον Νικόλαο Αραμπό, η Ειρήνη Μελισσινού με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Τούμπα, η Ειρήνη Κόρακα με αναπληρώτρια την Ελένη Καρδιασμένου και ο Εμμανουήλ Περράκης με αναπληρωτή τον Νίκο Μαναριώτη.

Η υπόθεση εξυγίανσης του γηροκομείου αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την σημερινή δημοτική αρχή, να πετύχει ότι οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτή την φορά με την στήριξη μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ηλικιωμενος

    Για να βρισκετε σε αυτη τη χαωδη κατασταση το Γηροκομειο Ναυπλιου καποιοι εχουν βαρυτατες ευθυνες, εχουν χαθει χρηματα, να αναλαβει επιτελους οικονομικος εισαγγελεας κ να πανε κ φυλακη αν χρειασθει οι υπευθυνοι, τα χρεη δεν δημιουργηθηκαν σημερα, πιθανον να γινετε φαγοποτι 20 χρ τουλαχθστον, ειναι αδικο ρα γεροντακια να βρεθουν στο δρομο κ καποιοι ανεθυνο υπευθυνοι να κυκλοφορουν με jeep κ να εχουν πολυκατοικιες, τωρα να επεμβει εισαγγελεας κ να αποδοθουν ευθυνες,, ειναι ντροπη να θεωρειτε toop προορισμος το Ναυπλιο κ να μην μπορει ηνΔημοτικη αρχη να συντηρησει ενα Γηροκομειο εδω κ 20 χρονια, υπαρχει κ θεια δικη.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis