home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι γίνεται με τα αρχεία των Δήμων και των Κοινοτήτων στην Αργολίδα;

Το Σωματείο «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αργολίδας» ζητά από τους υποψήφιους δημάρχους να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη των ιστορικών αρχείων
Αρχεία Κράτους Αργολίδα (1)

Το Σωματείο «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αργολίδας» αναρωτιέται τι γίνεται με τα αρχεία των Δήμων και των Κοινοτήτων. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Απομένουν περί τις τριάντα μέρες για τις δημοτικές εκλογές και την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των δήμων.

Στον προγραμματικό λόγο, που έχει αρχίσει να αρθρώνεται από τις παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές, σημαντική θέση κατέχει και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε δήμου χωρίς, ωστόσο, να γίνεται μνεία για τη διάσωση των αρχείων, του ζωτικού δηλαδή στοιχείου της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αγνοείται, έτσι, ένας τεράστιος πλούτος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, την ιστορία του. Γιατί με βάσει αυτές τις αρχειακές πηγές θα γραφεί η ιστορία πόλεων και χωριών. Σε αντίθετη περίπτωση «οδηγούνται» σε λήθη και καταστροφή σημαντικά και αναντικατάστατα στοιχεία, που οι δημότες έχουν εμπιστευθεί στις δημοτικές αρχές για διάσωση και φύλαξη.

Αρχεία Κράτους Αργολίδα (2)

Επειδή γνωρίζουμε ότι η κατάσταση φύλαξης των αρχείων των δήμων δεν είναι η πρέπουσα (βλέπε φωτογραφίες), καλούμε τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις να περιλάβουν στα προγράμματά τους προτάσεις για τη διάσωση, διαφύλαξη και διατήρηση του αρχειακού υλικού των δήμων τους.

Το σωματείο «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αργολίδας» έχει αποστείλει έγγραφο στους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας από τον Φεβρουάριο, με το οποίο προσφέρεται να βοηθήσει στην προσπάθεια φροντίδας των αρχείων, πάντα υπό την εποπτεία της καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αργολίδας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis