Ερμιονίδα: Ψήφισμα για αγριογούρουνα και λαγοκέφαλους

Ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός αγριογούρουνων στην ύπαιθρο και λαγοκέφαλων στη θάλασσα μπαίνει επίσημα στην ημερήσια διάταξη του Δήμου Ερμιονίδας – με αίτημα για αποτελεσματικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα μέτρα.
αγριογούρουνο, copilot

Το τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, που συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, φέρνει στην ημερήσια διάταξη την έκδοση ψηφίσματος για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των αγριογούρουνων στην ύπαιθρο και των λαγοκέφαλων στη θάλασσα. Το θέμα δεν είναι καινούργιο, αλλά η πίεση της τοπικής κοινωνίας το φέρνει πλέον στο επίπεδο επίσημης θεσμικής παρέμβασης.

Η αντιπολίτευση συμφωνεί, αλλά θέτει όρους

Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου, επικεφαλής της παράταξης ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ, εκφράζει την πλήρη συμφωνία του με την πρωτοβουλία της διοίκησης. Ζητά ωστόσο τα όποια μέτρα περιορισμού του φαινομένου να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας. Παράλληλα δεν αποφεύγει την κριτική: η πολιτεία, σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να είχε αντιδράσει νωρίτερα, είτε γιατί τα αρχικά μέτρα δεν απέδωσαν είτε γιατί η λήψη τους καθυστέρησε.

Κυρίαρχο θέμα στην τοπική κοινωνία

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Λάμπρου, τα δύο ζητήματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις των κατοίκων της Ερμιονίδας. Αγριογούρουνα που καταστρέφουν καλλιέργειες και λαγοκέφαλοι που απειλούν την αλιεία και τους λουόμενους αποτελούν πλέον καθημερινή πραγματικότητα για την περιοχή.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis