home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Οι ευκάλυπτοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Επιμένουν για τα δέντρα της Αιγίου

Επιμένουν για τα δέντρα της Αιγίου – Εάν η Επιτροπή αποφασίσει να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, βασικός της στόχος είναι να διασφαλίσει τη συμμόρφωση της νομοθεσίας και των πρακτικών του κράτους μέλους με το δίκαιο της Ένωσης
Κοπή δέντρων Αιγίου (3)

Δεν έχει καταλαγιάσει ο ντόρος μετά το σάλο που επικράτησε με την κοπή των ευκάλυπτων της οδού Αιγίου στα τέλη Απρίλη στο Ναύπλιο και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν. Το θέμα των δέντρων έχει συνέχεια.

Μετά την παρέμβαση της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» που προσέφυγε – όπως έχει ανακοινώσει – στα ευρωπαϊκά όργανα για τα δέντρα που κόβονται, ακολουθεί νέα παρέμβαση – ερώτημα μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct προς τη διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον κο Κώστα Σταθογιαννόπουλο, που ζητάει την παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων. Η επιστολή καταχωρήθηκε ως καταγγελία και αναμένεται να εξεταστεί με βάση το ισχύον δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν η Επιτροπή αποφασίσει να ενεργήσει σε συνέχεια της καταγγελίας και να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, βασικός της στόχος είναι να διασφαλίσει τη συμμόρφωση της νομοθεσίας και των πρακτικών του κράτους μέλους με το δίκαιο της Ένωσης.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί και άλλη δράση, όταν τοποθετήθηκαν αφίσες στα δέντρα της οδού Αιγίου, ενώ από την πλευρά της δημοτικής παράταξης του δημάρχου έχουν υποστηριχθεί έντονα οι ενέργειες του δήμου, στο διάστημα του ενός μήνα που έχει μεσολαβήσει μέχρι σήμερα. Μάλιστα το θέμα έχει πάρει πολιτικές προεκτάσεις με πολλές παρατάξεις να έχουν τοποθετηθεί στο προηγούμενο διάστημα για το θέμα αυτό, και επιχειρείται να κρατηθεί το θέμα στην επικαιρότητα. Ο Δ. Παπαδημόπουλος έχει καταδικάσει την αποπρασινοποίηση του Ναυπλίου, η δημοτική παράταξη του Κώστα Μάκαρη έχει αντιδράσει επίσης έντονα, ο Δημήτρης Ορφανός έχει μιλήσει για οικολογική καταστροφή.

Το θέμα με την κοπή ευκάλυπτων στην οδό Αιγίου στο Ναύπλιο προέκυψε με την ανάπλαση του δρόμου, που είναι σε εξέλιξη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis