home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα για τα δέντρα που κόβονται στην Αιγίου

Έντονες αντιδράσεις με αφορμή την κοπή τεράστιων δέντρων – Παρέμβαση της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός»
Κοπή δέντρων Αιγίου (3)

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από χθες, με αφορμή την κοπή τεράστιων δέντρων στην οδό Αιγίου, όπου προχωρά η ανάπλαση, ενώ από τα ξημερώματα ακουγόταν αδιάκοπα ο θόρυβος των μηχανημάτων, που ξεπάτωναν τα δέντρα. Η παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!» καταδικάζει αυτόν τον αδικαιολόγητο ξεριζωμό των αιωνόβιων δέντρων, που για χρόνια χάριζαν δροσιά και σκιά στη γειτονιά. Μάλιστα, προσφεύγει στα ευρωπαϊκά όργανα για τα δέντρα που κόβονται στην οδό Αιγίου, στο Ναύπλιο.

Η τοπική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!» τονίζει πως η μελέτη προβλέπει το αντίθετο και μάλιστα κάνει λόγο για την διατήρηση και εκμετάλλευση των δένδρων και του πρασίνου. Αποστέλλει λοιπόν, αναφορά στα Ευρωπαϊκά όργανα, στην διαχειριστική Αρχή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην Διεύθυνση  Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και στην Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κοπή δένδρων στην οδό Αιγίου
Σχέδιο ανάπλασης της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στην πόλη μας.

Να καρατομεί η Δημοτική Αρχή Κωστούρου  αιωνόβια δένδρα στην οδό Αιγίου, ενώ η μελέτη προβλέπει το αντίθετο και μάλιστα κάνει λόγο για την διατήρηση και εκμετάλλευση των δένδρων και του πρασίνου.

Έλεος!!!!!!

Η φυτοτεχνική μελέτη ουδέν αναφέρει για την καρατόμηση των αιωνόβιων ευκαλύπτων.

Έλεος!!!!!

Ευκάλυπτοι προς την οδό Αιγίου που ήδη καρατομήθηκαν  εμφαίνονται στα σχέδια του έργου. Δειτε απόσπασμα του εγκεκριμένου σχεδίου που αποτυπώνει τους ευκαλύπτους . Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να προχωρούν σε καρατομήσεις;

Έλεος!!!!!

Η τεχνική έκθεση του έργου αναφέρεται στο ήδη υφιστάμενο πράσινο και τα ήδη υφιστάμενα δένδρα.

Έλεος!!!!!

Ουδείς έχει το δικαίωμα να αλλάξει έτσι από μόνος του όλη την πόλη.

Έλεος!!!!!!

Είναι αδιανόητο να εκδίδεται μια άδεια μικρής κλίμακας που ουδέν απολύτως αναφέρει για το πόσα και ποια δένδρα θα καρατομηθούν και με αυτή την άδεια  να επέρχεται η καταστροφή.

Έλεος!!!!!!!

Κοπή δένδρων στην οδό Αιγίου 1
Κοπή δένδρων στην οδό Αιγίου // ΦΩΤΟ: Λαλού Παπαγεωργίου

Το έργο διενεργείται με χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων (και Ελλήνων) πολιτών. Ποιος έχει το δικαίωμα να καταστρέφει το πράσινο μια πόλης με χρήματα των πολιτών;

Έως εδώ.

Να σταματήσουν τώρα οι καρατομήσεις..

Αυτή καταστροφή είναι συνέχεια τόσων άλλων στο πρόσφατο παρελθόν.

Είμαστε σαν παράταξη αναγκασμένοι να προσφύγουμε σε όλα τα όργανα για να δοθεί τέλος στην απόλυτη τρέλα της κοπής αιωνόβιων δένδρων.

Θα υποστηρίξουμε και θα συνδράμουμε  με όλες μας τις δυνάμεις τους ενεργούς πολίτες που θα αντιδράσουν και θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη..

Αποστέλλουμε αναφορά στα Ευρωπαϊκά όργανα, στην διαχειριστική Αρχή των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην Διεύθυνση  Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποστέλλουμε αναφορά στην Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κοπή δένδρων στην οδό Αιγίου 2
Κοπή δένδρων στην οδό Αιγίου // ΦΩΤΟ: Λαλού Παπαγεωργίου

Το ζήτημα είναι μείζον και δεν αφορά μία δημοτική παράταξη και μόνον τους κατοίκους που διαμένουν στην οδό Αιγίου.

Αφορά όλους τους πολίτες. Καλούμε λοιπόν τα κόμματα,  τις Περιφερειακές και Δημοτικές παρατάξεις , τους φορείς της πόλης του Ναυπλίου να αντιδράσουν.

Καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές να αρθρώσουν λόγο.

Η σιωπή εδώ που φτάσαμε αποτελεί συνευθύνη!

Δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απαθείς σε μια τέτοια καταστροφή»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis