home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δημήτρης Ορφανός: «Οικολογική καταστροφή η κοπή 47 δέντρων στην Αιγίου»

Απαντήσεις από το δήμαρχο περιμένει ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»
Κοπή ευκάλυπτων στην Αιγίου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός τοποθετήθηκε και αυτός για την κοπή 47 μεγάλων δέντρων στην οδό Αιγίου, στο Ναύπλιο, χαρακτηρίζοντάς την οικολογική καταστροφή.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»:

«Στις 29/09/2022: Εισήγηση του γεωπόνου του Δήμου κ. Λιάκη για την κοπή τριών ευκαλύπτων .

Στις 24/10/2022: Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα 11ο για κοπή τριών ευκαλύπτων για το έργο «Ανάπλαση οδού Αιγίου» επί της θετικής εισηγήσεως του γεωπόνου.

Στη συνέχεια για την κοπή – σφαγή 47 μεγάλων δέντρων (επι το πλείστον ευκαλύπτων) δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε εισήγηση από την διεύθυνση καθαριότητας ούτε από τον γεωπόνο του Δήμου κ. Λιάκη και φυσικά ούτε απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο.

Λέγεται ότι υπάρχει μόνο μια άδεια μικρής κλίμακας που εκδόθηκε με ευθύνη της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας, γενική και αόριστη, η οποία δεν περιγράφει τον αριθμό και το είδος των δέντρων που πρέπει να κοπούν.

Πώς γίνεται για τρεις ευκάλυπτους για το ίδιο έργο «Ανάπλαση οδού Αιγίου» να αποφασίζει το Δ.Σ. και για 47 δέντρα να μη γνωρίζει τίποτα το Δ.Σ.;

Θεωρείτε κ. Δήμαρχε μικρής κλίμακας τις επεμβάσεις για την ανάπλαση της Αιγίου, ώστε να προβείτε ανερυθρίαστα στην οικολογική αυτή καταστροφή, αλλοιώνοντας την μορφή του πρασίνου της Πόλης μας;

Όλη η πόλη αναμένει την απάντησή σας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis