home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Άργος: Μάχη με μικρόβια, έντομα και τρωκτικά – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση

Η απολύμανση αφορά στην καταπολέμηση των μικροβίων, η απεντόμωση στην αντιμετώπιση εντόμων, όπως κατσαρίδες και κουνούπια, και η μυοκτονία στον έλεγχο προσβολών από τρωκτικά, όπως ποντίκια και αρουραίους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της παρέμβασης από τη ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών για την καταπολέμηση παρασίτων με απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία στο δίκτυο αποχέτευσης, στο Άργος. Μία «μάχη» απέναντι σε ότι κάνει ανυπόφορη τη ζωή των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η απολύμανση αφορά στην καταπολέμηση των μικροβίων, η απεντόμωση στην αντιμετώπιση εντόμων, όπως κατσαρίδες και κουνούπια, και η μυοκτονία στον έλεγχο προσβολών από τρωκτικά, όπως ποντίκια και αρουραίους.

Αντιμετωπίστηκε για την ώρα το πρόβλημα με τους ψύλλους

Την ίδια στιγμή πανικός επικράτησε στο Άργος από την επιδρομή ψύλλων, που γέμισαν την πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

Οι κάτοικοι προσπαθούσαν μάταια να αποφύγουν τα τσιμπήματα των εντόμων, καθώς αυτά πέρα από την ενόχληση που προκαλούν λόγω της φαγούρας είναι και επικίνδυνα , αφού οι ψύλλοι αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα, διευκολύνοντας έτσι την εξάπλωση επιδημιών.

Δυστυχώς από την επίθεση δεν κατάφερε να γλυτώσει μια έγκυος γυναίκα.

Στην περιοχή εμφάνισής τους επενέβη άμεσα εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε προς το παρόν, με παρέμβαση της ΔΕΥΑΑΡΜ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επανεμφανιστεί, αφού το θέμα των αδέσποτων ζώων -που σύμφωνα με περίοικους είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που προκλήθηκε- εξακολουθεί να χρονίζει στην Αργολίδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button