Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε μόλις 24 ώρες εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (1/7) στην περιοχή Καρακάξα της Νέας Κίου, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική. Οι φλόγες ξέσπασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του τοπικού καταυλισμού των Ρομά, εγείροντας άμεσο κίνδυνο για την κατοικημένη ζώνη.
Η ταχύτατη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς το πύρινο μέτωπο ανακόπηκε πριν προλάβει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να απειλήσει περιουσίες. Ο απολογισμός της βραδινής πυρκαγιάς περιορίστηκε στην καταστροφή περίπου τριών στρεμμάτων με ξηρά χόρτα.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία ανησυχητική αλληλουχία συμβάντων για τη συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας όπου πλησίον υπάρχει καταυλισμός Ρομά. Ακριβώς ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης (30/6), είχε καταγραφεί ανάλογο μέτωπο φωτιάς λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά και σχεδόν την ίδια ώρα. Η επανάληψη του φαινομένου στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό σημείο διατηρεί σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές για την αποτροπή νέων περιστατικών.











