home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΠολιτικήFeatured

Έπιασαν τον Μαντά για διαδοχή Νίκα μετά τον Διδασκάλου – Δεν αλλάζει τίποτα διαμηνύει το Μαξίμου

Συνεχίζουν να «τρώγονται» στη Μεσσηνία για διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια, αλλά φαίνεται ότι οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό

Δεν κουνιέται φύλλο και δεν αλλάζει τίποτα στην Πελοπόννησο, μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές διαμηνύει το Μαξίμου, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, με όσους «τρώγονται» για διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια και θέλουν τον Παναγιώτη Νίκα να αποχωρεί οικειοθελώς παραχωρώντας τη θέση του σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Οι προσπάθειες Μεσσήνιων που θεωρούν ότι έχουν τους δικούς τους λόγους να είναι άλλος στη θέση του Νίκα, πέφτουν η μια μετά την άλλη στο κενό. Βλέποντας ότι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διαδασκάλου δεν έχει διάθεση να τραβήξει το “κάρο” και να σηκώσει το βαρύ φορτίο που μέσω δημοσιευμάτων του αναθέτουν, τώρα έβγαλαν μπροστά τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά. Σύμφωνα λοιπόν, με τα σενάρια Μεσσηνιακών κύκλων που θέλουν ο επόμενος Περιφερειάρχης να προκύψει με κοινή συναίνεση Μητσοτάκη – Σαμαρά, και αφού ο Γιώργος Διδασκάλου δεν μοιάζει πρόθυμος να εγκαταλείψει τη θέση του και να εκτεθεί στην εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια, ο εν ενεργεία βουλευτής φέρεται να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την προϋπόθεση ο Παναγιώτης Νίκας να αποφασίσει να αποχωρήσει απ’ αυτή.

Ο Περικλής Μαντάς βέβαια δεν έχει επιβεβαιώσει καμία τέτοια πρόθεση καθώς μέχρι σήμερα οι σχέσεις του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι εξαιρετικές.

Το «παιγνίδι» της διαδοχής με το σενάριο που θέλει τον Παναγιώτη Νίκα να αποχωρεί οικειοθελώς στο τέλος της θητείας του έχει ανοίξει από κάποιους Μεσσήνιους, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Περιφερειάρχης δεν τους έχει κάνει τα χατίρια και εδώ και μήνες σιγομουρμούριζαν διάφορα σενάρια, βρίσκοντας πλέον αυτή την περίοδο και πέρασμα των σεναρίων αυτών σε μερίδα του τοπικού Τύπου. Βρίσκονται δηλαδή σε μια φάση εναγώνιας αναζήτησης ενός προσώπου ικανού να τον διαδεχθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη να μπει μπροστά ένα «νέο παιδί».

Η πραγματικότητα από την άλλη θέλει τον κ. Νίκα να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο, ενώ και ο ίδιος δεν έχει εμφανίσει καμία πρόθεση να αφήσει την Περιφέρεια.

Ενάμιση χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές το θερμόμετρο δείχνει να ανεβαίνει επικίνδυνα και αναμένουμε τόσο την αντίδραση του Παναγιώτη Νίκα στη φημολογία όσο και αυτές των προσώπων τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στα καθημερινά σενάρια.

Από την πλευρά του το Μαξίμου, κάθε άλλο παρά θα ήθελε να γίνεται κάτι τέτοιο στην Πελοπόννησο, εν όψη εθνικών εκλογών και πιθανότατα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δώσει ένα τέλος με την παρουσία του στην Καλαμάτα, όπου θα τον προλογίσει άλλωστε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.

Εν τω μεταξύ, τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος Διδασκάλου και Νίκα να διαδεχθούν τον Παναγιώτη Νίκα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ακολούθησε σήμερα και ένα δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο επιχειρεί επίσης να κλείσει το θέμα που έχουν ανοίξει κάποιοι στην Πελοπόννησο. Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η εξίσωση Νίκα» αναφέρεται: «Στο Μαξίµου εκτιµούν τον Νίκα και δεν υπάρχει περίπτωση να τον αδειάσουν. Εάν επιλεγεί τελικά άλλο πρόσωπο –θα σας δώσω άλλη φορά πλήρες ρεπορτάζ– τότε αυτό θα γίνει κοινή συναινέσει µε τον νυν περιφερειάρχη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο».

Με αυτό τον τρόπο η Αθηναϊκή εφημερίδα επιχειρεί να κλείσει το θέμα μετά τα τοπικά στην Μεσσηνία δημοσιεύματα που μία θέλουν τον Διδασκάλου και μία τον Μαντά να διαδέχονται τον Νίκα στην Περιφέρεια, με το Μαξίμου να διαμηνύει ουσιαστικά ότι δεν αλλάζει τίποτα απ΄ όσους «τρώγονται» για διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια και δεν θα κουνηθεί φύλλο μέχρι τις Εθνικές εκλογές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button