home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΠολιτικήFeatured

Ανακατεύουν την τράπουλα με Διδασκάλου για διαδοχή Νίκα, την ώρα που ο Περιφερειάρχης παραμένει προτεραιότητα Μητσοτάκη

Μόνο ως υποψήφιο …Αρχιεπίσκοπο δεν έχουμε δει τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΠΟ. Σενάρια επί σεναρίων χωρίς λόγο τον φέρουν από υποψήφιο δήμαρχο και βουλευτή έως υποψήφιο Περιφερειάρχη

Story Highlights
  • Μόνο υποψήφιο …Αρχιεπίσκοπο δεν έχουμε δει τον Διδασκάλου

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας μοιάζουν σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, τα όσα αναφέρονται περί διαδοχής του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το όνομα μάλιστα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, να φιγουράρει ως διαδόχου υποψηφίου στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Μεσσηνιακοί κύκλοι ανακατεύουν την τράπουλα και θέλουν να πείσουν τον Γιώργο Διδασκάλου να βγει μπροστά, και παράλληλα τον Νίκα να φεύγει από την Περιφέρεια οικειοθελώς, επειδή – όπως λέγεται – δεν τους έχει κάνει χατίρια στην περιοχή, είτε με αντάλλαγμα να είναι υποψήφιος βουλευτής ο γιός του Νίκος, είτε με ο,τιδήποτε άλλο αντάλλαγμα μπορεί να φανταστεί κανείς.

Προσπαθούν να ανοίξουν συζήτηση

Τα ίδια σενάρια που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες εκτός του Διδασκάλου, θέλουν στη θέση του Παναγιώτη Νίκα κατά καιρούς είτε τον Περικλή Μαντά, είτε τον Νίκο Ταγαρά, είτε τέλος πάντων κάποιον άλλο υποψήφιο Περιφερειάρχη από τη Μεσσηνία ή από την Κορινθία. Επιχειρείται δηλαδή, να ανοίξει συζήτηση στην Πελοπόννησο για διαδοχή Νίκα με το φανερό πρόσχημα ότι έχει δήθεν κουραστεί, κάτι όμως που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης φαίνεται να «διασκεδάζει» με την συνεχή παρουσία του καθημερινά από χωρίου εις χωρίον σε όλη την Περιφέρεια.

Ο Παναγιώτης Νίκας κρίνεται από τη Νέα Δημοκρατία ως επιτυχημένος Περιφερειάρχης και δεν θα υπήρχε λόγος να αντικατασταθεί στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές. Άλλωστε δεν συνηθίζεται να αντικαθίστανται οι εν ενεργεία αιρετοί, πόσο μάλλον ο Νίκας που αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σε μερικές ημέρες, το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και το έδαφος της επίσκεψης αυτής προετοιμάζει ο κος Νίκας, έχοντας άριστες σχέσεις μαζί του. Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ομιλία Μητσοτάκη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Καλαμάτας τον Ιούνιο θα προλογίσει ο Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για μια σημαδιακή παρουσία, δεδομένης της επίσκεψης Μητσοτάκη για να συζητηθεί το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027”.

Μιλάει με Μητσοτάκη

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι ο μοναδικός περιφερειάρχης στη χώρα, που έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ανά πάσα στιγμή το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό ή να επισκεφθεί το γραφείο του. Άλλωστε η σχέση Νίκα με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν είναι τωρινή. Ο Παναγιώτης Νίκας είχε βάλει την πρώτη υπογραφή από τα 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να γίνει τελικά πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να φέρει το κόμμα του στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ήταν το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο που συνάντησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πριν πεθάνει.

Όμως και άλλες κινήσεις από τον Πρωθυπουργό δείχνουν την εμπιστοσύνη στον Νίκα και τον Περιφερειακό του συνδυασμό, όπως η πρόσφατη αντικατάσταση του Συντονιστή Περιφερειακών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο Παναγιώτη Τζαβάρα, από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και από τους στενούς συνεργάτες του Περιφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά. Μια θέση σημαντική που δόθηκε στον κο Τσουκαλά από τον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου Στέλιο Κονταδάκη, με στόχο να τρέξει το κόμμα για τις επόμενες βουλευτικές και αυτοδιοίκητές εκλογές.

Μόνο υποψήφιο …Αρχιεπίσκοπο δεν έχουμε δει τον Διδασκάλου

Τα σενάρια όμως δίνουν και παίρνουν και αρχίζουν να βλέπουν και το φως από μερίδα του Τύπου, έχοντας να κάνουν με μια διάδοχη κατάσταση στην περιφέρεια, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να υπάρχει εμφανής λόγος.

Ένα από τα σενάρια αυτά θέλει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου να ετοιμάζεται και μάλιστα πυρετωδώς – σύμφωνα με τους επίδοξους «σεναριογράφους» – να διαδεχθεί τον Παναγιώτη Νίκα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά μάλιστα από οικειοθελή αποχώρηση Νίκα, και με τη σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη και Σαμαρά. Το όνομα βέβαια του Γιώργου Διδασκάλου ως σενάριο έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως ως υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψηφίου δημάρχου του δήμου Ναυπλιέων… Μόνο ως υποψήφιος …Αρχιεπίσκοπος, δεν έχουμε δει να φιγουράρει ο Αργολιδεύς Γενικός Γραμματέας ΥΠΠΟ.

Από τη μεριά του ο Διδασκάλου αντίστοιχα δεν δείχνει να έχει πολιτικές φιλοδοξίες για τέτοια μετερίζια, αφού συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του στο Υπουργείο Πολιτισμού, αφοσιωμένος στο καθήκον του να τιμήσει την εμπιστοσύνη πρωθυπουργού και να προωθήσει κυβερνητικό έργο. Ούτε μέχρι τώρα έχει την εμπειρία της διεκδίκησης ψήφου. Έτσι συνεχίζει την πορεία του στην κυβερνητική θέση που του έχει ανατεθεί και σε καθημερινή βάση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αντικειμένου που του έχει ανατεθεί.

Αντίστοιχα από τη δική του πλευρά ο Νίκας συνεχίζει το έργο του στην Περιφέρεια, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τους εσωκομματικούς και εξωκομματικούς του αντιπάλους και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο για πολλοστή φορά.

Ο χρόνος θα δείξει πού θα οδηγήσει το ανακάτεμα της τράπουλας που γίνεται εδώ και μήνες στην Πελοπόννησο, είτε με το πρόσωπο του Διδασκάλου, είτε με άλλα πρόσωπα για διαδοχή Νίκα, την ώρα που ο Περιφερειάρχης παραμένει προτεραιότητα Μητσοτάκη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button