home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Πάνω από 10 παιδάκια με κορωνοϊό στο Ναύπλιο – Τα υπόλοιπα τα έβαλαν και παρέλασαν με μάσκες

Πόσα κρούσματα προστέθηκαν σε μαθητές δημοτικού μετά και τα χθεσινά rapid test. Με πρόσθετα μέτρα προστασίας κατέβηκε στην παρέλαση το σχολείο.

Πάνω από 10 παιδάκια κόλλησαν κορωνοϊό στο Ναύπλιο, όπως έδειξαν τα rapid test της Τετάρτης στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης. 5 αγόρια και 7 κορίτσια με μέση ηλικία τα 11 έτη, τα οποία ως επί το πλείστον προέρχονται από το ίδιο σχολείο, έχουν αναστατώσει τους γονείς και τους κηδεμόνες που ανησυχούν μήπως αυτός ο αριθμός αυξηθεί. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα κρούσματα για τα οποία το σχολείο είχε ενημερώσει εγκαίρως, με ισχυρή σύσταση για διενέργεια τεστ.

Μάλιστα σήμερα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ήταν το μοναδικό που παρέλασε με μάσκες για την 28η Οκτωβρίου, παρότι δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το καταστατικό.

Ισχυρή ήταν η σύσταση για μάσκες στους θεατές αλλά όχι στους μαθητές των σχολείων, καθώς η στοίχηση της παρέλασης εξασφάλιζε τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Να σημειωθεί πως στο εν λόγω σχολείο έχει νοσήσει εκπαιδευτικός και στη συνέχεια άρχισαν να εμφανίζονται σταδιακά κρούσματα κορωνοϊού, κυρίως μεταξύ των μαθητών της 6ης τάξης που έκαναν πρόβες για την παρέλαση.

Συνολικά στην Αργολίδα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 26 νέα κρούσματα, όντας ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου που παρουσίασε αύξηση σε σχέση με χθες.

Τι έδειξαν τα rapid test της Τετάρτης

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 161 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 20711 rapid test και ανευρέθηκαν 641 θετικά (3.09%). Από τις 641 περιπτώσεις, οι 303 αφορούν άνδρες και οι 338 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.55 έτη

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν τρεις δράσεις σε Άργος, Ναύπλιο και Κρανίδι όπου διενεργήθηκαν συνολικά 335 rapid test. Προέκυψαν 16 θετικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΡΓΟΣ
88 rapid test με 4 θετικά (4.55%) αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟ
242 rapid test με 12 θετικά (4.96%) αφορούν σε 5 αγόρια και 7 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 11 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
5 αρνητικά rapid test

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button