home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ανάστατοι οι γονείς στο 1ο δημοτικό μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Δεν θα γίνει ιχνηλάτηση, σύμφωνα με ενημέρωση του σχολείου. Προαιρετική η υποβολή των μαθητών σε rapid test, ενώ τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά.
1ου Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Θορυβημένοι είναι οι γονείς των μικρών μαθητών στο 1ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου όταν πληροφορήθηκαν πως έκπαιδευτικός που διδάσκει τα παιδιά τους νοσεί από κορωνοϊό. Το email που έλαβαν από τη διεύθυνση προκάλεσε αναστάτωση, αν και καθησυχαστικό, καθώς απ’ ότι αναφέρεται το χρονικό διάστημα που πέρασαν οι μαθητές στη τάξη με το άτομο που βρέθηκε θετικό στον Covid-19 δεν είναι πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εκπαιδευτικό που διδάσκει κάποιο από τα επιμέρους μαθήματα που κάνουν τα παιδιά και όχι για τον βασικό τους δάσκαλο.

Τελευταία φορά που τα παιδιά έκαναν μάθημα με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ήταν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν οι γονείς.

Γνωστοποιήθηκε πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, οι μαθητές «δεν θεωρούνται στενές επαφές, γιατί ήταν μαζί στην αίθουσα μόνο μία ώρα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας». Συνεπώς δεν προβλέπεται ιχνηλάτηση σε αυτή την περίπτωση, ούτε τίθεται θέμα κλεισίματος της σχολικής μονάδας, ούτε της τάξης.

Στην αλληλογραφία προς τους γονείς και κηδεμόνες διευκρινίζεται πως αν παρόλα αυτά κάποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει rapid test στο παιδί του, μπορεί να απευθυνθεί στη δημόσια δομή του ΕΟΔΥ, στο Κέντρο Νεότητας της μητρόπολης Αργολίδας, καθημερινά 9:00-15:00 και Κυριακές 9:00-14:00.

Το κρούσμα τίθεται σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες από τις μανάδες έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, γιατί ανησυχούν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis