home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Ναύπλιο: Παιδιά κόλλησαν κορωνοϊό στο 1ο δημοτικό λίγο πριν την παρέλαση

Αμέσως μετά το κρούσμα σε εκπαιδευτικό ήρθε η σειρά των μαθητών - Τι συνέβη στα εκτάκια που έκαναν πρόβα για την αυριανή παρέλαση.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των γονέων στο 1ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου καθώς υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη διεύθυνση. Η νέα ειδοποίηση αφορά παιδιά της 6ης τάξης τα οποία -όπως αναφέρεται- έκαναν πρόβες για την αυριανή παρέλαση. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών δειγμάτων, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στις μαμάδες, καθώς το σαββατοκύριακο που πέρασε έγινε γνωστό ότι νοσεί εκπαιδευτικός του σχολείου.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η διασπορά στην σχολική κοινότητα, καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα των rapid test, για τα οποία πλέον υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους γονείς ώστε να υποβάλλουν τα παιδιά τους.

«Αγαπητοί γονείς της Στ τάξης, επειδή υπάρχουν θετικά κρούσματα στο σχολείο μας, παρακαλείστε να πραγματοποιήσετε rapid test στα παιδιά σας που συμμετείχαν στις πρόβες για την παρέλαση, για προληπτικούς λόγους, ώστε να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου», τονίζει στη νεότερη ενημέρωσή του η διεύθυνση του σχολείου.

Συστήνει στους γονείς και κηδεμόνες να απευθυνθούν στη δημόσια δομή του ΕΟΔΥ (Κέντρο Νεότητας Μητρόπολης Αργολίδας στο Ναύπλιο), καθημερινά 9:00-15:00 και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που θα σας δοθούν.

Από το σχολείο απευθύνεται παράκληση για άμεση ενημέρωση σε περίπτωση θετικού κρούσματος στο μέιλ του σχολείου.

Το κρούσμα σε εκπαιδευτικό και η ανησυχία

Πριν τη Δευτέρα οι γονείς στο 1ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου όταν πληροφορήθηκαν πως έκπαιδευτικός που διδάσκει τα παιδιά τους νοσεί από κορωνοϊό. Το email που έλαβαν από τη διεύθυνση προκάλεσε αναστάτωση, αν και καθησυχαστικό, καθώς απ’ ότι αναφέρεται το χρονικό διάστημα που πέρασαν οι μαθητές στη τάξη με το άτομο που βρέθηκε θετικό στον Covid-19 δεν είναι πολύ μεγάλο.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό που διδάσκει κάποιο από τα επιμέρους μαθήματα που κάνουν τα παιδιά και όχι για τον βασικό τους δάσκαλο.

Τελευταία φορά που τα παιδιά έκαναν μάθημα με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ήταν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν οι γονείς.

Γνωστοποιήθηκε πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, οι μαθητές «δεν θεωρούνται στενές επαφές, γιατί ήταν μαζί στην αίθουσα μόνο μία ώρα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας». Συνεπώς δεν προβλέπεται ιχνηλάτηση σε αυτή την περίπτωση, ούτε τίθεται θέμα κλεισίματος της σχολικής μονάδας, ούτε της τάξης.

Το κρούσμα έχει τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα υπήρξαν μανάδες που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί ανησυχούσαν. Σήμερα οι φόβοι για κρούσματα και μεταξύ των μικρών μαθητών επιβεβαιώθηκαν, χωρίς να έχει γνωστό αν και κατά πόσο υπάρχει συσχέτιση με το κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button