home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Απίστευτη καταγγελία – Με πολιτικό μέσον σβήνουν τη φωτιά;

Δήλωση – βόμβα από τον πρόεδρο της Χώρας Γορτυνίας Δημήτρη Δημητρακόπουλο: «Ζήτησα πυροσβεστικό και με ρώτησαν αν έχω πολιτικό μέσο» (Βίντεο).

Μία απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας από κάτοικο της Γορτυνίας στην Αρκαδία, όπου πέρασε χθες η φωτιά από την Νεμούτα. Συγκινημένος και απελπισμένος από τις πυρκαγιές που έκαψαν το σπίτι και την περιοχή του ο κάτοικος που είναι και πρόεδρος του χωριού Χώρα Δημήτρης Δημητρακόπουλος περιγράφει ότι σε αίτημά του να έρθει ένα πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει ότι είχε απομείνει, οι αρχές τον ρώτησαν αν είχε κάποιο πολιτικό μέσο για να τον εξυπηρετήσουν!

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος εξηγεί, ενώ οι φωτιές απειλούσαν την Γορτυνία εκείνος τηλεφώνησε στον Ταξίαρχο της αστυνομίας από την Τρίπολη για να ζητήσει ένα πυροσβεστικό με σκοπό να σβήσει αυτά που καίγονταν.

«Πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό για να σβήσω αυτά που καίγονταν. Εκείνος ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, ο οποίος αρνήθηκε να μου στείλει και ο κύριος Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πολιτικό μέσο», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος της Γορτυνίας σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα arcadiaspot το απόγευμα της Κυριακής.

Ωστόσο έχει μείνει το σχετικό απόσπασμα που ανέβασαν χρήστες του διαδικτύου στο twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να αποκαλυφθεί ο κοτζαμπασισμός με τον οποίο ακόμα και σήμερα δυστυχώς λειτουργεί η κοινωνία μας, ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα.

Το θέμα παίρνει μάλιστα πολιτικές διαστάσεις. Ήδη ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χριστίδης, παραθέτοντας το βίντεο με τις δηλώσεις του, σχολίασε: «Ο ελάχιστος σεβασμός στον συμπολίτη μας που έχασε το σπίτι του, είναι μια καθαρή απάντηση στα όσα λέει δακρυσμένος».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Δύσκολη η κατάσταση στη Χώρα Γορτυνίας

Ο πρόεδρος του χωριού καταγγέλλει αδράνεια από τους υπεύθυνους και εκλιπαρεί για βοήθεια. Επίσης στις δηλώσεις του έκανε λόγο για λάθος της πυροσβεστικής κατά την κατάσβεση στα πρώτα στάδια, από την οποία ζητήθηκε να γίνει μία ακόμα ρίψη από το ελικόπτερο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα να καεί μεγάλο μέρος του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, η οποία σημειωτέον έχει μέινει χωρίς νερό και ρεύμα.

Να σημειωθεί πως τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η χθεσινή φωτιά στη Χώρα. Σε σελίδα του Δωδεκάμετρου, αναφέρονται τα εξής: «Η Χώρα Γορτυνίας κάηκε σε δυο λεπτά. 10 σπίτια κάηκαν και 20 με ζημιές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis