home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Αργολίδα: Σε αποσύνθεση τα ΕΛΤΑ

Σε αποσύνθεση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχοντας ξεμείνει από διανομείς, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συνεχώς τεράστιες καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας στους αποδέκτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ

Οι υπάλληλοι και ο κόσμος έχουν φτάσει στα όριά τους.

Οι ουρές και η αλληλογραφία

Τα ΕΛΤΑ πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Εκτός από τις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται μέσα στο lockdown θέτοντας σε κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού τους πολίτες που συνωστίζονται στις εισόδους και τους ίδιους τους λιγοστούς υπαλλήλους, υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της αλληλογραφίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Αργείου, που παρέλαβε την αλληλογραφία του από το Ναύπλιο, μια ολόκληρη εβδομάδα στο σπίτι του στο Άργος, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο κέντρο του Ναυπλίου, όπου ένας διανομέας προσπαθεί να καλύψει τρεις τομείς στο Ναύπλιο και δεν προλαβαίνει.

Ανάλογες μεγάλες καθυστερήσεις παράδοσης της αλληλογραφίας μέσω των ΕΛΤΑ παρατηρείται και στην Ερμιονίδα, αλλά και στην περιοχή της Επιδαύρου.

Αποσύνθεση Ελληνικών Ταχυδρομείων

Η αποσύνθεση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει σοβαρές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα ΕΛΤΑ για την αλληλογραφία τους, αλλά και στον απλό κόσμο που πολλές φορές παραλαμβάνει εκπρόθεσμα λογαριασμούς.

Από την πλευρά της η διοίκηση των ΕΛΤΑ θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, έχοντας μπει στη διαδικασία μετασχηματισμού των ταχυδρομείων και βλέποντας να μειώνεται συνεχώς ο όγκος της αλληλογραφίας που διακινούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, θεωρούν αναγκαία την αναδιάρθρωση του ταχυδρομικού δικτύου και την αλλαγή της συχνότητας διανομής, κάτι όμως που οδηγεί στην απαξίωση της υπηρεσίας και την μη ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας.

Παρεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα

Οι παρεμβάσεις ακόμα και κυβερνητικών βουλευτών στο κοινοβούλιο δεν φέρνουν πλέον αποτέλεσμα. Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Ανδριανού προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη με θέμα έγγραφο του Δημάρχου Επιδαύρου για την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Λυγουριού, όπου επισημαίνει την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Λυγουριού ενόψει της επικείμενης αποχώρησης τριών εκ των τεσσάρων σήμερα υπηρετούντων υπαλλήλων στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Όπως επισημαίνεται το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί πέραν του Δήμου Επιδαύρου, μόνιμου πληθυσμού 8.500 κατοίκων, και τις ανάγκες του όμορου Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ενώ το πλησιέστερο επόμενο κατάστημα ΕΛΤΑ είναι 30 χιλιόμετρα μακριά στο Ναύπλιο, απόσταση που θα δημιουργούσε σημαντική ταλαιπωρία ιδίως στο μεγάλο αριθμό συνταξιούχων που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ τη σύνταξή τους, εξυπηρετούμενοι από τον τοπικό ταχυδρόμο.  

Μετ’ εμποδίων γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών της Ερμιονίδας από τα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, τα οποία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε, έχει επισημάνει άλλωστε και ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πως με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ξεκίνησε να τρέχει πρόσφατα η εταιρεία, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος καταστήματα να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης υπαλλήλων, όπως έχει επισημάνει και ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. η αποσύνδεση οφείλεται στο ότι απεχώρησαν όλοι οι βολεμένοι πασοκο-δεξιούληδες, με τους παχυλούς μισθούς, με εθελούσια έξοδο, γεγονός που σημαίνει πήραν ενα σεβαστό ποσό αποζημίωσης εως ότου συναταξηοδοτηθούν, μην ξεχνάτε στα ελτα υπήρξε Δ/της ο αδελφός του πρώην υπουργού Κουτσογιάννη ο αείμνηστος Σπύρος!!!!!!!!!!! και έβαζε και απο τους φεγγίτες,στο Αργος και Ναύπλιο ολοι οι πρωην ποδοσφαιριστές, στη Κιο αδέλφια ζευγάρια κλπ ,διορίζονταν στα ελτα και τις Νύκτες!!!!!!!!!!, με αποτέλεσμα τα ελτα να βουλιάξουν στα χρέη και εμείς οι βιοπαλαιστές με τα παδιά μας να πληρώνουμε τα σπασμένα αυτών των κυριών !!!!!!!!!!!!!!!!!και όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες πελάτες των δύο μεγάλων κομμάτων τότε, πουλάνε και θεωρία για εργασιακά δικαιώματα και περί πολιτικής,για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μην ξεχνούν και οι νεώτεροι,το ΘΑΣΟΚ τότε έκλεισε βιοτεχνίες και βιομηχανίες υπο των οδηγιών της ΕΟΚ, και διόριζε κόσμο σε ελτα ,δεη, οτε κλπ, τρανό παράδειγμα μεγαλοσυνδικαλιστής υπήρξε Πρόεδρος στα ΕΛΤΑ για 10 ετίες λύνοντας και δένοντας ενώ είχε βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων που φαλήρησε ,και χρωστούσε ΙΚΑ και μισθούς που δεν πλήρωσε ποτέ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! και σώθηκε με το ΠΑΣΟΚ που διορίσθη μετα συζύγου ,συνταξιούχοι πλεον…και το δικό σου παιδί εσένα αναγνώστη με πτυχία και γλώσσες ψάχνει να δουλέψει deliverey για 300 ευρώ ,κινδυνεύοντας να χαθεί με τα παλιο μηχανάκια , αυτα πρός γνώση και συμμόρφωση για την γενιά των βολεμένων σάλιαγκων που κατέστρεψε μια χώρα με τα ρουσφέτια και το μεγάλο φαγοπότι !!!!!!!!!!!!!

  2. Ξέχασες το λεωφορείο του Τομπρα στις αρχές του 1989 που αντί για 50 μπήκαν καμιά 80αρια!! Αυτοί που περίσσεψαν μπήκαν στα ΕΛΤΑ!

  3. ολοι αυτοί οι βολεμένοι σάλιαγκες δεν ξέρω που θα κρυφτούν όταν έρθει η ώρα της οργής και του λαού,
    είμαι σίγουρος πως θα κρυφτούν σαν τα ποντίκια στα λαγούμια τους,,και οι θρασείς που θα βγουν θα το παίξουν και επαναστάτες, και οι περισσότεροι απο αυτούς αφήνουν παρακαταθήκη το γλέιψιμο και το σκύψιμο και στα παιδια τους,,γι αυτο ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button