home design 800x400
home design 1170Χ320

Αναζητείται πολιτική λύση για τα ΕΛΤΑ σε Κρανίδι και Ερμιόνη

Προσωρινή λύση για το ταχυδρομείο της Νέας Επιδαύρου

Το έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλου σχετικά με την υποστελέχωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης θέτει προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, με αναφορά του, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, με την ελπίδα να βρεθεί πολιτική λύση για το θέμα.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως το με αριθμό πρωτοκόλλου 936/12-2-2021 έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας με την οποία επισημαίνει τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό με μόνιμο πληθυσμό 13.500 κατοίκους που τετραπλασιάζεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο και απομονωμένο από τα αστικά κέντρα καθώς απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Σας καλώ συνεπώς να εξετάσετε θετικά τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω κείμενο και να διερευνήσετε τις προσήκουσες λύσεις στο πρόβλημα.».

Τι ζητά ο Γεωργόπουλος

Για το θέμα απέστειλε επιστολή ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος στην οποία αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο μιας διαρκούς και σοβαρής υποβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες τα καταστήματα των ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, λόγω έλλειψης προσωπικού και υποστελέχωσης.

Μάλιστα, με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου το οποίο ξεκίνησε να τρέχει πρόσφατα, ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος αυτά τα δύο καταστήματα να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας.

Σημειωτέο ν ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός με μόνιμο πληθυσμό 13.500 κατοίκους ο οποίος κατά την καλοκαιρινή περίοδο τετραπλασιάζεται.

Επίσης είναι ένας απομονωμένος Δήμος αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η παροχή καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας από τα ΕΛΤΑ είναι απολύτως απαραίτητη για την περιοχή μας.

Δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, σας καλώ να μεριμνήσετε άμεσα προκειμένου τα καταστήματα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης να στελεχωθούν με το επαρκές προσωπικό που απαιτείται ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες απαιτούνται σε μια απομακρυσμένη τουριστική περιοχή όπως είναι ο Δήμος Ερμιονίδας».

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. κ. Γριβέα απέστειλε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας ζητώντας την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δύο καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην περιοχή Ερμιονίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis