home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πιέσεις για να στελεχωθούν τα ΕΛΤΑ σε Ερμιόνη και Κρανίδι

ΕΛΤΑ Τολό

Μετ’ εμποδίων γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών της Ερμιονίδας από τα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, τα οποία λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πως με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ξεκίνησε να τρέχει πρόσφατα η εταιρεία, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος τα δύο αυτά καταστήματα να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης υπαλλήλων.

Τι ζητά ο Γεωργόπουλος

Για το θέμα απέστειλε επιστολή ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος στην οποία αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο μιας διαρκούς και σοβαρής υποβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες τα καταστήματα των ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, λόγω έλλειψης προσωπικού και υποστελέχωσης.

Μάλιστα, με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου το οποίο ξεκίνησε να τρέχει πρόσφατα, ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος αυτά τα δύο καταστήματα να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας.

Σημειωτέο ν ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός με μόνιμο πληθυσμό 13.500 κατοίκους ο οποίος κατά την καλοκαιρινή περίοδο τετραπλασιάζεται.

Επίσης είναι ένας απομονωμένος Δήμος αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η παροχή καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας από τα ΕΛΤΑ είναι απολύτως απαραίτητη για την περιοχή μας.

Δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, σας καλώ να μεριμνήσετε άμεσα προκειμένου τα καταστήματα ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης να στελεχωθούν με το επαρκές προσωπικό που απαιτείται ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες απαιτούνται σε μια απομακρυσμένη τουριστική περιοχή όπως είναι ο Δήμος Ερμιονίδας».

Επιστολή Γκιόλα σε Γριβέα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. κ. Γριβέα απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας ζητώντας την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δύο καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην περιοχή Ερμιονίδας.

Στην επιστολή τονίζεται και η αναγκαιότητα ενδυνάμωσής των σε προσωπικό για την βελτίωση της εξυπηρέτησης ολόκληρης της περιοχής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Κε Πρόεδρε,

Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα της αναγκαίας στήριξης και ενδυνάμωσης των καταστημάτων των ΕΛΤΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης στο Δήμο Ερμιονίδας.

Οι λόγοι που επιβάλουν την αναγκαιότητα αυτή είναι πολυπαραγοντικοί, προφανείς και εύλογοι:

Α. Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι απομακρυσμένος στην ανατολική άκρη της Π.Ε. Αργολίδας και απέχει 75 περίπου χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με δύσκλη και αραιή οδική και ακτοπλοική επικοινωνία με το κέντρο.

Β. Εν τούτοις αποτελεί ένα δυναμικό και αυξανόμενο τουριστικό προορισμό που φιλοξενεί την καλοκαιρινή περίοδο σχεδόν τετραπλάσιο πληθυσμό προς τους μόνιμους κατοίκους που απαριθμούν περί τις 13.500.

Γ. Επιπροσθέτως διαθέτει πολλές και μεγάλες τουριστικές, εμπορικές, βιοτεχνικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη των ποικίλων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

Δ. Ταυτοχρόνως και ως αγροτοκτηνοτροφική περιοχή και έχοντας αρκετούς συνταξιούχους κυρίως του ΟΓΑ, αλλά και σε άλλες μονάδες του ΕΦΚΑ, που διαμένουν στις οκτώ(8) Τοπικές Κοινότητες του Δήμου αλλά και σποραδικά σε διάσπαρτους οικισμούς, οι οποίοι έχουν την ανάγκη λήψης των συντάξεών τους.

Συνεπώς, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι περιγραφείσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να εξακολουθήσει η απρόσκοπτη λειτουργία των δύο υπαρχόντων καταστημάτων, Κρανιδίου και Ερμιόνης με το επαρκές προσωπικό για την άρτια και ποιοτική εξυπηρέτηση της Ερμιονίδας».

Το θέμα της υποστελέχωσης των δύο ταχυδρομικών καταστημάτων έθεσε με αναφορά του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis