home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης για ξένους πιλότους

Η πρόταση του ΓΕΑ να ανοίξουν περισσότερα slot εκπαίδευσης για ξένους πιλότους, μέσω της προμήθειας επιπλέον σύγχρονων αεροσκαφών Μ-346
leonardo m 346

Λίγο πριν ο πτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επιστρέψει ύστερα από 43 χρόνια στον θάλαμό του στη Σχολή Ικάρων για να αποχωριστεί τη στολή και να φορέσει τα πολιτικά ρούχα, παραδίδοντας τα ηνία στον αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, φρόντισε να αναφερθεί σε μια σειρά από εξόχως σημαντικά προγράμματα και πρωτοβουλίες που δρομολογούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων ο απερχόμενος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρθηκε στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι έχει κατατεθεί πρόταση στην πολιτική ηγεσία για την περαιτέρω αξιοποίηση της 120 ΠΕΑ με στόχο την προσέλκυση ξένων αεροποριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΓΕΑ περιλαμβάνει τη διερεύνηση προμήθειας επιπλέον εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346 είτε μέσω της ισραηλινής ELBIT είτε απευθείας από την κατασκευάστρια Leonardo ώστε να ανοίξουν περισσότερα slot εκπαίδευσης για ξένους πιλότους. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι διεθνώς καταγράφεται μεγάλη ζήτηση για ώρες πτήσης σε σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ιδίως μετά την ανάσχεση που παρατηρείται στο αμερικανικό σχολείο ENJJPT (Euro-NATO Joint Jet Pilot Training) εξαιτίας της εισόδου νέου τύπου αεροσκάφους στο πρόγραμμα. Η Καλαμάτα θα μπορούσε να απορροφήσει τμήμα της ζήτησης με προφανή οικονομικά οφέλη.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης αναβαθμίζεται σε Διοίκηση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, μια ελληνική πατέντα που έχει κεντρίσει το βλέμμα μεγάλων αεροπορικών δυνάμεων μετά τη συμμετοχή της στην πολυεθνική άσκηση «Spartan Warrior».  

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis