home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άργους προβαίνουν σε έγγραφη διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Ναύπλιο

Το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, καταδικάζει και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αστυνομίας
Νοσοκομείο Άργους nosokomeio argous

Με αφορμή την επίθεση και την άσκηση σωματικής βίας σε συναδέλφους στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου από συγγενείς των τραυματιών μετά την συμπλοκή που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας σε Νέα Κίο και Ναύπλιο, το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, καταδικάζει και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του «για την απουσία της αστυνομίας, όπου ενώ κλήθηκε δεν εμφανίστηκε ποτέ», σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:

«Το εν λόγω περιστατικό το οποίο δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά συμβαίνει συχνότατα σε όλες τις δημόσιες δομές, με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν συνεχώς, απροστάτευτοι και απαξιωμένοι από το κράτος, με το ΕΣΥ να εμφανίζει συλλήβδην μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων , έχει μετατρέψει τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία σε χώρους βασανισμού των πολιτών, με αποτέλεσμα τα θερμά επεισόδια και οι εκρήξεις βίας να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, με τελικούς αποδέκτες αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Γενικότερα, το καταδικαστέο αυτό συμβάν, είναι κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που μόνο με γενναίες πολιτικές αποφάσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου αποφάσισε να προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis