Σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν τους πολίτες του Άργους οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου Θοδωρή από αστυνομικά πυρά. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου στις 20:30, στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου της πόλης. Η κομματική οργάνωση αντιδρά έντονα στο τραγικό περιστατικό, ζητώντας να μην υπάρξει καμία απολύτως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων.
Μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει, το θύμα ήταν ένας άοπλος νέος στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρα πυρά στο κεφάλι ενώ έτρεχε πανικοβλημένος να σωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ απορρίπτει εκ των προτέρων κάθε ισχυρισμό περί «άτυχης στιγμής» ή «κακής εκτίμησης» των ενστόλων, κάνοντας λόγο για ευθεία κρατική δολοφονία και καταδικάζοντας τη χρήση ωμής βίας απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες.
Πολιτικές διαστάσεις και ευθεία βολή στην κυβέρνηση
Η υπόθεση του Άργους λαμβάνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, με το ΚΚΕ να στρέφει τα πυρά του συνολικά κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η ανακοίνωση συνδέει την αστυνομική καταστολή με το ευρύτερο νομοθετικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων ετών, κατηγορώντας την πολιτεία ότι αντιμετωπίζει τον λαό με αυταρχισμό.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό δεν μπορεί να παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία ως μεμονωμένο, αλλά αποτελεί τη σκληρή όψη μιας κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής που στοχεύει στον εκφοβισμό της κοινωνίας.










