home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας στην Αθήνα

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Εργαστηρίου Εικαστικής Αγωγής του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας στο Ίδρυμα Γουλανδρή

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας στην Αθήνα
ΕΕΕΕΚ Αργολίδας μουσείο Γουλανδρή

Στις 30 Νοεμβρίου το Εργαστήριο Εικαστικής Αγωγής του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Μικροομάδα μαθητών του εργαστηρίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την εικαστικό κ. Κομνηνού Έλενα, την κ. Μπίκα Βάτη και την κ. Ταμπάκη Ευαγγελία, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα του μουσείου για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού πήραν μέρος σε μια σειρά από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των βιρτουόζων του χρώματος και την προσέγγιση του slow looking, αλληλοεπιδρώντας με σημαντικότατα έργα τέχνης στο χώρο του Μουσείου.

Η ξενάγηση σχεδιάστηκε με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την ομαδοσυνεργατική μάθηση, την προσωπική ανάγκη για εμπειρία αλλά και τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες για ελεύθερη έκφραση. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, μέσω της τέχνης στην οποία όλα τα μέλη θα μπορέσουν να γνωρίσουν δια ζώσης τα σπουδαία έργα του καταπληκτικού αυτού μουσείου…

Η Συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall, Botero, καθώς και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, ΧατζηκυριάκοςΓκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.ά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis