home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Επίδαυρος πενθεί για τον αγαπημένο δάσκαλο Κωνσταντίνο Ξυπολιά

Άνθρωπος δεμένος με την εκκλησία και τα ξωκκλησια του Λυγουριου.
Πένθος Ξυπολιάς

Ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο αγαπημένος εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Ξυπολιάς του Γεωργίου και της Σοφίας, σκορπίζοντας στη θλίψη γνωστούς και φίλους στην περιοχή της Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Γεννημένος το 1942 υπηρέτησε ως δάσκαλος σε αρκετά σχολεία και σε μερικά του Δήμου Επιδαύρου. Διετέλεσε Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για 3 χρόνια και αρκετά χρόνια Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2001. Πολλά παιδιά της περιοχής τον είχαν δάσκαλο.

Από το 2007 μέχρι και τον αιφνίδιο θάνατό του, διακόνησε την Ενορία της Αγίας Τριάδας Λυγουριού, από τη θέση του Ιεροψάλτη στο δεξιό χορό, όπου επέδειξε συνέπεια και τυπικότητα, όπως δημόσια έχει αναφέρει ο π. Σπυρίδωνας.

Ήταν η φωνή που συνόδευσε τις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές της ζωής των κατοίκων της πειροχής, μέσα από τις ψαλμωδιες που με την ιδιαίτερη φωνή του ακούγαμε στην εκκλησία.

Άνθρωπος δεμένος με την εκκλησία και τα ξωκκλησια του Λυγουριου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

«Θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μας με πρόσημο θετικό στην τοπική μας κοινωνία!

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του, ευχόμενοι όπως ο Κύριος αναπαύσει την ψυχήν αυτού μετά των δικαίων. Καλοστραθια δάσκαλε!

Δύναμη και κουράγιο στα κορίτσια σου, την αγαπημένη κ. Ποπη, στα αδέρφια και στους ανθρώπους που ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή!»

Κώστας Ξυπολιάς

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis