home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Την πιο ηχηρή εντολή ζήτησε ο Τατούλης από την Τρίπολη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε όλες και όλους τους πολίτες στην κάλπη για μια «Προοδευτική Κοινωνία» που θα πηγαίνει μπροστά με «Συμπεριληπτικές Πολιτικές»
Τατούλης Τρίπολη ομιλία (1)

Σε πανηγυρικό κλίμα, ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έστειλε το μήνυμα της νίκης και ζήτησε από τους συμπατριώτες του «Την πιο ηχηρή εντολή την Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου».

«Ξεκινάω με αυτό το μήνυμα. Που το λέω κοιτώντας σας στα μάτια. Την Κυριακή θα κερδίσουμε. Την Κυριακή θα κερδίσετε. Την Κυριακή θα ανατείλει ο δικός μας ο μύθος αυτός που έφερε την Πελοπόννησο στο κέντρο του κόσμου και τον κόσμο πάλι εδώ στην Πελοπόννησο!  Η δική μας «Μυθική Πελοπόννησος. Και θα διαλυθεί ο μύθος της παράγκας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο υπ.  Περιφερειάρχης.   

Ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε από τους εκατοντάδες συμπατριώτες του «Η Νίκη του να σηματοδοτήσει την Νίκη για την Πελοπόννησο» και κάλεσε όλες και όλους τους πολίτες στην κάλπη για μια «Προοδευτική Κοινωνία» που θα πηγαίνει μπροστά με «Συμπεριληπτικές Πολιτικές» και θα δημιουργεί συνεχώς πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πελοποννησιακή οικονομία και το κάθε νοικοκυριό, ενώ τέλος δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, που θα συνεργαστεί και με αυτήν την κυβέρνηση και με τα πολιτικά κόμματα, ως ισότιμος θεσμικός εταίρος, κρατώντας πάντοτε ψηλά το κύρος του Θεσμού».

Κατά την ομιλία του, τόνισε ότι η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλα πειράματα και γι’ αυτό το μεγαλειώδες μήνυμα νίκης που δίνει η σημερινή βραδιά είναι ηχηρό και αδιαμεσολάβητο, χωρίς παρερμηνεία, χωρίς υποβολείς και χωρίς φίλτρα από ύποπτα και σκοτεινά συστήματα που επιχειρούν ανεπιτυχώς να εγκαταστήσουν τον φόβο ως βασική παράμετρο της εκλογικής αναμέτρησης.  

Επεσήμανε ότι τις πιο δύσκολες εποχές των Μνημονίων, η «Νέα Πελοπόννησος» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κρίση στο πιο σφοδρό της ξέσπασμα στους καιρούς της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Σταθήκαμε όρθιοι. Η Περιφερειακή οικονομία μεγεθύνθηκε. Το περιφερειακό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα κατέρρεε. Φτάσαμε στην πρώτη τριάδα των ισχυρών περιφερειών στις εξαγωγές από τις τελευταίες θέσεις που βρισκόμασταν. Βρεθήκαμε στην πρώτη τριάδα των περιφερειών με την μικρότερη ανεργία», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

Τατούλης Τρίπολη ομιλία (1)

«Δεν είμαι εδώ για την εξουσία»

«Δεν είμαι εδώ ως μπροστινός κάποιων που θέλουν να κάνουν μπίζνες Είμαι εδώ ως αυτός που πάντα γνωρίζατε Και το λέω με βαθιά περηφάνια Ξεκίνησα ως ένας ακάματος γιατρός αφοσιωμένος στον άνθρωπο Και συνέχισα ως πολιτικός ταγμένος στην Πελοπόννησο ταγμένος σε εσάς».

«Ποιος μπορεί; Και γιατί εμείς; Γιατί η «Νέα Πελοπόννησος»;

«Γιατί εμείς γνωριζόμαστε χρόνια με τα μικρά μας ονόματα. Γιατί νοιώθουμε ασφάλεια μεταξύ μας. Γιατί έχουν σφιχτεί οι καρδιές μας με τα ίδια βιώματα και έχουμε μοιραστεί και χαμόγελα και χαρές. Γιατί οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε ειλικρινείς και δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί μιλάμε μεταξύ μας, χωρίς να χρειαζόμαστε μεσολαβητές.  Γιατί έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με καθαρά προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Γιατί έχουμε την εμπειρία  και την βαθιά γνώση. Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όσα διατυπώνουμε θα υλοποιηθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν. Γιατί πιστεύουμε στην συμπερίληψη και την κοινωνική αναζωογόνηση που αυτή φέρνει. Γιατί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση και μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν τόπο που θα μπορούμε να ζούμε εμείς και που θα δίνει στα παιδιά αυτού του τόπου ευκαιρίες, προοπτική και την εξέλιξη που αξίζει σε αυτά και στις θυσίες των γονιών τους. Στα δικά σας παιδιά. Για τις δικές σας θυσίες.  Για να μείνει κανείς και καμία πια πίσω».

«Και το λέω αυτό στους Μεσσήνιους συμπατριώτες μας κυρίως: Δεν σας αξίζουν οι παράγκες»

«Είχατε την τύχη να αναδειχθούν ανάμεσα σας σπουδαίοι πολιτικοί. Σημαντικοί δήμαρχοι επιχειρηματίες που το όνομα τους ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη της γης άνθρωποι του πνεύματος των τεχνών  και των γραμμάτων Ε σε εσάς δεν σας αξίζουν κομματάρχες Και δεν σας αξίζουν παράγκες. Δεν σας αξίζει κανένας που να μην ορρωδεί προ ουδεμίας ντροπής και περιφέρει τον εκλεκτό του σε λαϊκές και καφενεία σαν να είναι προϊόν ή πραμάτεια, όπως ο ίδιος αδιάντροπα τον χαρακτήρισε. Αυτό είναι μια οδυνηρή ντροπιαστική εικόνα  για τον δικό μας υψηλού επιπέδου πολιτισμό. Μεσσήνιες και Μεσσήνιοι.  Ελάτε μαζί μας, ως περήφανοι Πελοποννήσιοι να περπατήσουμε όλοι μαζί σε ένα πολύ φωτεινό μέλλον. αυτό που εμείς ξεκινήσαμε να χτίζουμε για την απομονωμένη και υποτιμημένη τότε Μεσσηνία  Μαζί  θα χτίσουμε το μέλλον της Νέας Πελοποννήσου. Ισότιμα για όλους. Όχι ως Μεσσηνιάρχες ή ως πελοποννησιάρχες. Αλλά με απόλυτη ενσυναίσθηση του βάρους, του κύρους και του ύψους του θεσμού. Του θεσμού του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Τατούλης Τρίπολη ομιλία (5)

«Πάτσηδες στην Πελοπόννησο δεν θα υπάρξουν»

«Το είχε πει έγκαιρα άλλωστε αυτό και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Και βέβαια, δυστυχώς -και το λέω αυτό με μεγάλη ειλικρίνεια- είναι ακόμη χειρότερο. Ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται, όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, αλλά με γενικολογίες και αφορισμούς έκανε πιο βαριές αυτές τις σκιές. Σκιές αδιαφάνειας. Σκιές περίεργων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Σκιές διαδρομών χρήματος. Πάτσηδες στην Πελοπόννησο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα υπάρξουν!».

«Και αναφέρομαι κυρίως στους ανθρώπους του Παναγιώτη Νίκα που λακίσανε. Αυτοί είναι το πιο παλιό»

«Εμείς λοιπόν αυτές τις σκιές, κυρίες και κύριοι τις αφήνουμε οριστικά στο σκοτάδι που τις γέννησε. Η Πελοπόννησος είναι μαθημένη να κυβερνιέται στο φως Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς και αναφέρομαι κυρίως στους ανθρώπους του Παναγιώτη Νίκα που λακίσανε με το πρώτο νεύμα και λέω λακίσανε γιατί έτσι περιγράφουν στο χωριό μου τους δειλούς και τους παραδόπιστους αυτούς που σήμερα καμώνονται το ….νέο γιατί στοιχίζονται λένε πίσω από κάποιον που είναι πιο νέος από εμένα…!!!Και που λένε ότι θα φέρει την  αλλαγή που οι ίδιοι και ο πολιτικός τους προϊστάμενος προφανώς  δεν κατάφερε να φέρει.  Ε  αυτοί είναι το πιο παλιό!!! Και δεν απευθύνομαι ασφαλώς στα πρόσωπά τους, για τα οποία δείχνω τον απαιτούμενο σεβασμό,  αλλά στην πολιτική τους συμπεριφορά που μυρίζει ιδιοτέλεια και δουλικότητα και ανήκει στα πιο βαθιά χρονοντούλαπα της ιστορίας. Και εκεί θα οδηγήσουμε αυτές τις αναχρονιστικές τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τους».

Τατούλης Τρίπολη ομιλία (3)

«Δώστε μου την πιο ισχυρή εντολή. Από αυτήν την Κυριακή. Πάμε όλες και όλοι στις κάλπες»

«Εμείς προχωράμε με μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με όλους εσάς για την Πελοπόννησο του 2030. Με καθαρές στρατηγικές επιλογές και με ολοκληρωμένο σχέδιο: Για μια Πελοπόννησο Παραγωγική και Εξωστρεφή. Για μια Πελοπόννησο Πράσινη και Ασφαλή. Για μια Πελοπόννησο Δημοκρατική και Ανθρωποκεντρική. Η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ! Έχουμε ήδη ξεκινήσει. Δώστε μου την πιο ισχυρή εντολή. Από αυτήν την Κυριακή. Πάμε όλες και όλοι στις κάλπες στην μεγάλη γιορτή της Πελοποννήσου».  

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πέτρος Τατούλης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για ισχυρή λαϊκή εντολή στην πλειοψηφική, προοδευτική κοινωνία που απαρτίζεται από ελεύθερους πολίτες, με άποψη, με γνώση, με δεξιότητες και με πίστη στις συμπεριληπτικές πολιτικές που αγκαλιάζουν το σύνολο της κοινωνίας και κρατούν τις αρχές και τις αξίες του τόπου και των προγόνων μας, μπολιάζοντας τις με σύγχρονες αντιλήψεις μια ανοιχτής και άφοβης κοινωνίας που δεν υποκύπτει σε χυδαίους κομματικούς εκβιασμούς.

Η Νίκη της 8ης Οκτωβρίου θα είναι η ηχηρή απάντηση σε όλα όσα έχουν έρθει θορυβωδώς στον δημόσιο διάλογο από τον περασμένο Ιούλιο και αποζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis