home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος για εκλογή νέου Προέδρου: Μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη και με το βλέμμα στην κοινωνία

Γιώργος Γαβρήλος

«Μέσα από μια μεγάλη και δημοκρατική διαδικασία αναδείχθηκε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο Στέφανος Κασσελάκης. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντική. Μας δίνει μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οργανωθεί, να αλλάξει, να γειωθεί με την κοινωνία και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου. Μας δίνει χαρά η σημερινή μέρα, γιατί μπορούμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, που, αναμφίβολα, μας είχε κυριεύσει μετά τα αποτελέσματα του Μαΐου- Ιουλίου», ανέφερε στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση, στο Κανάλι της Βουλής, με τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, που ήταν καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, “ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την χώρα. Έχει πια διεθνή εμβέλεια. Ήταν ο άνθρωπος που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ, από ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς και το έκανε Κυβέρνηση. Έκανε πράξη την διεύρυνση και πλησίασε ευρύτερα ακροατήρια, ειδικά αυτά του κέντρου. Τώρα είμαστε στην επόμενη μέρα. Με νέο Πρόεδρο και με μια συμμετοχή κόσμου που μας γεμίζει αισιοδοξία.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μας βρει όλους μαζί. Και οι πέντε υποψήφιοι, με την πολιτική τους παρουσία, πρόσθεσαν κάτι θετικό σε αυτή την πορεία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Ο καθένας και η κάθε μια, με τις θέσεις και την οπτική του, συμβάλλουν στην μεγάλη συνισταμένη που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Θεωρώ πως πρέπει- και θα γίνει- να συνεχίσουμε στις ράγες των αποφάσεων του προηγούμενου συνεδρίου μας, να απευθυνθούμε δηλαδή σε ευρύτερα και νέα ακροατήρια- μισθωτούς, μικρομεσαίους, ανέργους, νέα γενιά- και να ετοιμαστούμε, προγραμματικά, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το στοίχημά μας και αυτό θέλει και ο κόσμος- αυτός ο δημοκρατικός κόσμος που ήρθε και ψήφισε την Κυριακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μικρό κόμμα.

Για το ζήτημα της μη παρουσίας του νέου Προέδρου στα βουλευτικά έδρανα: Όπως ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είπε, ο σκοπός του είναι να προσεγγίσει την κοινωνία. Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο και την κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ήδη δυναμική και το αποδείξαμε και στο πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση. Ο νέος Πρόεδρος, με εμάς μαζί, όπως δήλωσε, στοχεύει να βρίσκεται δίπλα στον κόσμο και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσπαθώντας να γειώσει ακόμη περισσότερο το κόμμα.

Δεν συμφωνώ ότι ο νέος Πρόεδρος δεν έχει πολιτική πλατφόρμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε καταθέσει καιρό τις πολιτικές του θέσεις, τις οποίες τις είχε κοινοποιήσει και στους άλλους συνυποψήφιους του. Θέσεις ξεκάθαρες και για το κόμμα και για τα προβλήματα της κοινωνίας. Πέρα από αυτό, εγώ ήμουν από αυτούς που είχα προτείνει το Συνέδριο να προηγηθεί της εκλογής του Αρχηγού, ώστε το κόμμα να διαμορφώσει θέσεις και να μην μιλάμε για τις θέσεις του κ. Κασσελάκη ή της κ. Αχτσιόγλου. Δεν έγινε αυτό τελικά δεκτό.

Όπως και να έχει, το Συνέδριο που ακολουθεί είναι η ευκαιρία μας να λύσουμε και οργανωτικά ζητήματα. Η κοινωνία αλλάζει και πρέπει να ανταποκριθούμε και οργανωτικά- στο πλαίσιο του κόμματος- σε αυτές τις ανάγκες. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να δούμε μια ισχυροποίηση του ρόλου του Γραμματέα. Όταν λοιπόν λέμε «άλλαξέ τα όλα Πρόεδρε» σημαίνει πως πρέπει να δούμε πώς θα προσεγγίσουμε τον κόσμο που ήρθε να ψηφίσει, πώς θα έρθουμε κοντά στην κοινωνία, πώς θα φτιάξουμε το κόμμα μας”.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis