Σκοτεινή: Γαβρήλος για χαλάζι, νερό και φράγμα

Δύο καταστροφές μέσα στην ίδια χρονιά για τους καλλιεργητές της Σκοτεινής – ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος επισκέφτηκε την περιοχή και πιέζει για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και έργα υποδομής.
Γαβρήλος Σκοτεινή

Το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος βρέθηκε στη Σκοτεινή, δίπλα στους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής που μετρούν για δεύτερη φορά φέτος τις ζημιές τους. Μετά τον παγετό της Άνοιξης που χτύπησε τις καλλιέργειες, η πρόσφατη χαλαζόπτωση κατέστρεψε ολοσχερώς ό,τι είχε απομείνει.

«Μέσα σε λίγη ώρα χάθηκε όλη η παραγωγή»

Ο ίδιος ο Γαβρήλος σχολίασε ότι οι αγρότες της Σκοτεινής είδαν μέσα σε λίγη ώρα την παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοσχερώς από το χαλάζι. Η εικόνα που αντίκρισε στην περιοχή οδήγησε τον βουλευτή να καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και πρωτοβουλίες για άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, ώστε οι καλλιεργητές να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ξαναρχίσουν.

Φράγμα στον καταρράκτη και έλλειψη νερού στο τραπέζι

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανέβηκε στη συζήτηση και ένα παλαιότερο αίτημα της τοπικής κοινωνίας: η έλλειψη νερού και η ανάγκη δημιουργίας φράγματος στον καταρράκτη της περιοχής. Πρόκειται για έργο υποδομής που οι κάτοικοι βλέπουν ως μοναδική διέξοδο για την ενίσχυση της άρδευσης και τη μακροπρόθεσμη τόνωση της αγροτικής παραγωγής.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis