home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών: Εγκαταλείπουμε τα χωράφια – Όταν θα μας θυμηθούν θα είναι αργά

Ξεσπούν οι αγρότες σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και το μεγάλο κόστος που έχει η παραγωγή, χωρίς να αποφέρει το ανάλογο κέρδος
Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την αγροτική πολιτική

Ξεσπούν οι αγρότες σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και το μεγάλο κόστος που έχει η παραγωγή, χωρίς να αποφέρει το ανάλογο κέρδος. «Γι’ αυτό εγκαταλείπουμε και εμείς και τα παιδιά μας τα χωράφια. Μόλις υπάρχει έλλειψη σε όλα τα προϊόντα (φέτα, κρέας, λάδι, φρούτα)και δεν μπορεί κανένας να αγοράσει ούτε για να φάει τότε θα μας θυμηθούνε αλλά θα είναι αργά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ομάδας Παραγωγών:

«Μετά από κάποια ανακριβή δημοσιεύματα όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι καιρός θεωρούμε να τοποθετηθούμε για τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται.

Κατά πρώτον τα κτήματα που έκοψαν όπως τα Πορτοκάλια τους τότε παρόλο που διαφωνούμε ας υποθέσουμε ότι αυτά που πληρώθηκαν ήταν ας πούμε η αποζημίωση τους.

Κατά δεύτερον όμως και αυτό είναι πολύ κρίσιμο και δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας αυτά που έπαθαν τις μεγάλες ζημιές και είχαν ανά κτήμα αποφασιστεί να πάρουν αλλά 200 με 300 ευρώ δηλαδή εξευτελιστικά ποσά έκαναν ενστάσεις ξαναπλήρωσαν γι’ αυτές και απ’ ότι δείχνει με εκδικητικό και απαράδεκτο τρόπο οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ δεν τους δίνουν ούτε αυτά. Μόνο ντροπή έχουμε να πούμε τίποτα άλλο.

Για τα υπόλοιπα μόνιμα προβλήματα κουραστήκαμε και τα ξέρουν όλοι απλά είναι ανίκανοι να τα λύσουν. Και τολμάει και ο Πρωθυπουργός να λέει για διπλασιασμό των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ!!

Γιατί κύριοι αφού ο ΕΛΓΑ ζημιώνεται δεν δίνει το δικαίωμα στον αγρότη να επιλέξει να είναι ανασφάλιστη η σοδειά του; Ξέρετε γιατί, γιατί εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω πληρώσει σε 20 χρόνια 50.000 ευρώ και ενώ έχω πάθει σε τόσο μεγάλο διάστημα αρκετές πανωλεθρίες λόγω καιρικών συνθηκών έχω εισπράξει 7000ευρω!! Τώρα ο νοών νοείτο και ας μας πει κάποιος πως γίνεται και ειδικά στο νομό μας να μας έχουν ξεχάσει και ο ΕΛΓΑ να έχει μόνιμα πρόβλημα επιβίωσης από τα πολλά λεφτά που δίνει.

Γι’ αυτό εγκαταλείπουμε και εμείς και τα παιδιά μας τα χωράφια. Μόλις υπάρχει έλλειψη σε όλα τα προϊόντα (φέτα, κρέας, λάδι, φρούτα)και δεν μπορεί κανένας να αγοράσει ούτε για να φάει τότε θα μας θυμηθούνε αλλά θα είναι αργά.

Βρήκανε τώρα να πούνε για το λάδι που τρώγανε τόσα χρόνια κάτω του κόστους ότι είναι ακριβό αλλά δεν ξέρουν ούτε τι αγώνα έχει για να μαζευτεί ούτε ότι οι πιο πολλοί έχουμε να λιπάρουμε 20 χρόνια λόγω του ότι «μπαίναμε μέσα» και φυσικά είναι και ο βασικός λόγος έλλειψής του.

Ένα τέτοιο προϊόν και το άφησαν κι αυτό στο έλεος των εμπόρων όμως τώρα που η τιμή του ανέβηκε λίγο και το λίγο δεν το γράφω εκ παραδρομής καθώς το ελαιόλαδο μας είναι πραγματικό χρυσάφι διαμαρτύρονται ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουμε άχρηστα τρόφιμα κατεργασμένα πολυεθνικών πανάκριβα».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis