home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πίσω από τα κάγκελα και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσαν πως θα οδηγούνται στη φυλακή αλλά θα πληρώνουν και πρόστιμα

Πίσω από τα κάγκελα θα οδηγούνται και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας, αλλά θα πληρώνουν και τσουχτερά πρόστιμα. Αυτό ανακοίνωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων. Οι εμπρηστές θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης, επισήμανε ότι “το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε μια διαδικασία αναθεώρησης των θεμελιωδών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με βάση τις οποίες θα επιδιώξουμε όλο αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία να υποχωρήσει σαφέστατα».

«Και τι εννοώ;» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Οι ποινές οι οποίες θα επιβάλλονται θα πρέπει να εκτίονται. Με απλά λόγια, όπως είπα και στις προγραμματικές μου δηλώσεις στη Βουλή, όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο και τρεις φορές, διότι το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή θα είναι παρά πολύ σοβαρό. Με την έννοια αυτή θα αντιμετωπιστούν και τα εγκλήματα που αφορούν στους εμπρησμούς, είτε εξ αμελείας τελούμενα, είτε από πρόθεση».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης: «Τα από πρόθεση τελούμενα εγκλήματα του εμπρησμού ήδη τιμωρούνται με πολύ βαριές ποινές. Η θεμελιώδης αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα θα είναι ότι και τα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα του εμπρησμού από μια ποινή και πάνω θα εκτίεται. Δηλαδή, οι υπαίτιοι θα οδηγούνται στη φυλακή». Και κατέληξε ο κ. Φλωρίδης: «Για να τελειώνει όλη αυτή αίσθηση η οποία τυραννά την ελληνική κοινωνία ότι τελικά στην Ελλάδα ό,τι και να κάνεις δεν έχει καμία συνέπεια. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν συνέπειες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis