home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Ελαιοπαραγωγοί σε απόγνωση – Σχεδόν μηδενική η καρπόδεση στο Μανάκι

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη
Ελιές

Οξύτατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ελαιοπαραγωγή στην Αργολίδα καθώς ιδιαίτερα σε ποικιλίες όπως το μανάκι, η καρπόδεση είναι φέτος σχεδόν μηδενική λόγω των καιρικών φαινομένων, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος οι παραγωγοί δεν θα έχουν καποιο εισόδημα.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα την ανάγκη γρήγορης αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών στην Αργολίδα που αντιμετωπίζουν μεγάλες ζημιές στην καρπόδεση.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, η ελαιοπαραγωγή στην Αργολίδα αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα καθώς ιδιαίτερα σε ποικιλίες όπως το μανάκι, η καρπόδεση είναι φέτος μηδενική λόγω των καιρικών φαινομένων, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος οι παραγωγοί δεν θα έχουν εισόδημα. 

Δεδομένου του ότι οι πληγέντες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, είναι επιβεβλημένη η ουσιαστική τους στήριξη μέσω των διαθέσιμων σχετικών προγραμμάτων. 

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός: Με ποιες ενέργειες θα ολοκληρωθούν στηριχτούν οι ελαιοπαραγωγοί στην Αργολίδα με σχεδόν μηδενική καρπόδεση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis