home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: Η φωτιά στο Λουτράκι πλησιάζει τα διυλιστήρια – Πάνω από 30 σπίτια καμένα

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά γύρω στις δύο το μεσημέρι, επικρατούσαν ισχυρότατοι άνεμοι και στροβίλιζαν στην κυριολεξία την φωτιά από το ένας μέρος στο άλλο
Φωτιά Λουτράκι 6

Η φωτιά στο Λουτράκι πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», δήλωσε ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

«Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα», είπε επίσης ο κ. Βυτινιώτης.

«Πάνω από 30 σπίτια καμένα»

Σε νέα του δήλωση στον AlphaTV ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Η φωτιά στο Λουτράκι είχε όλα εκείνα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την φωτιά, όπως φορείς, πυροσβέστες, Αστυνομία, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, εθελοντές κ.λπ. Όμως, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά γύρω στις δύο το μεσημέρι, επικρατούσαν ισχυρότατοι άνεμοι και στροβίλιζαν στην κυριολεξία την φωτιά από το ένας μέρος στο άλλο».

Ερωτηθείς σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής, απάντησε: «Μακροσκοπικά έχουμε διαπιστώσει ότι έχουν καεί πολλά σπίτια, πιθανότατα ξεπερνούν τα 30».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis