home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λουτράκι: Δραματική η κατάσταση στον Άγιο Χαράλαμπο – Κάτοικοι σβήνουν τη φωτιά με λεκάνες

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στα μέτωπα ο δήμαρχος Λουτρακίου – «Αν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο “καήκαμε”», λένε οι κάτοικοι που παλεύουν να σβήσουν την πυρκαγιά με κάθε διαθέσιμο μέσο
Φωτιά λεκάνες (2)

Νέες αναζωπυρώσεις στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος αντιμετωπίζουν πλέον οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από τη φωτιά στο Λουτράκι που ξέσπασε χτες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι εστίες της φωτιάς παίρνουν διαστάσεις, με αποτέλεσμα να φθάνουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Την ίδια στιγμή χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους σβήνοντας φωτιές με λεκάνες.

Δήμαρχος Λουτρακίου: Η κατάσταση είναι τραγική

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς στον Άγιο Χαράλαμπο και στο Πανόραμα, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Ταυτόχρονα, κάνει έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο μέτωπο.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως μετά την εκκένωση παιδικών κατασκηνώσεων και οίκων ευγηρίας, χρειάστηκε να μεταφερθούν 1200 παιδιά στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου, ενώ οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο.

Οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ανέφερε πως φιλοξενήθηκαν σε πάνω από 120 δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως οι υποδομές στο δήμο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Αρτοποιός: Η πυρκαγιά πλησίασε την Εθνική Οδό

Ενημέρωση για τη φωτιά στο Λουτράκι παρείχε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός. «Υπήρξε μια έξαρση του φαινομένου των καιρικών συνθηκών με πολύ ισχυρά ρεύματα ανέμων τα οποία επικρατούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά πλησίασε την εθνική οδό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από αέρος και από επίγειες δυνάμεις ούτως ώστε να κρατήσουν αυτή την πυρκαγιά» είπε, στην ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και τέσσερα ελικόπτερα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis