Κορινθία: Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους έκλεισε τον Προαστιακό

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο 60ό χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου. Διαβάστε πώς επηρεάζονται τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Ουρές μποτιλιάρισμα Αθηνών Κορίνθου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές στην Κορινθία, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους. Η πυρκαγιά, που προκαλεί αναστάτωση στις συγκοινωνίες, ξέσπασε στα πρανή της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, θέτοντας σε άμεση κινητοποίηση τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στο ύψος του 60ού χιλιομέτρου της εθνικής οδού. Οι φλόγες καίνε κυρίως ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο: στη στενή λωρίδα γης που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η επικίνδυνη εγγύτητα της φωτιάς στις υποδομές των συγκοινωνιών έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις μετακινήσεις. Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού, έχει τεθεί σε άμεση ισχύ διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού στο συγκεκριμένο τμήμα, μέχρι να τεθεί η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο.

Διαφήμιση

Παράλληλα, έντονα προβλήματα καταγράφονται και στο οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με την Τροχαία να έχει προχωρήσει στο κλείσιμο μίας λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κατεύθυνσης προς την Αθήνα, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης. Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μειώνουν ταχύτητα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Για την ταχεία κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και την αποτροπή επέκτασής της, έχει στηθεί άμεσα μεγάλη επιχείρηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 19 έμπειρους πυροσβέστες που έχουν σπεύσει με πέντε ειδικά υδροφόρα οχήματα.

Διαφήμιση

Τις προσπάθειές τους ενισχύει και μία εξειδικευμένη ομάδα πεζοπόρου τμήματος, η οποία δίνει μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσει το μέτωπο και να εξαλείψει τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό η άδεια για την αποκατάσταση των δρομολογίων και της κυκλοφορίας.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis