home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίδαυρος: Ο Ιππόλυτος και η έκθεση για τη Μήδεια συνεπήραν τη Σακελλαροπούλου

Θριαμβευτική η έναρξη των Επιδαυρίων με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου
Κατερίνα Σακελλαροπουλου

Πάνω από 8.000 θεατές χειροκρότησαν χθες την πρεμιέρα του «Ιππόλυτου» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε μία παράσταση η οποία είναι sold out.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που είναι γνωστή λάτρης των Επιδαυρίων, παρακολούθησε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στην έκθεση «Η Μήδεια στην Επίδαυρο».

Σακελλαροπούλου Ευαγγελάτου
Φώτο: fb (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου)
Σακελλαροπούλου Μήδεια
Φώτο: fb (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου)

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τη μαγεία της παράστασης, που ήταν γεμάτη ανατροπές και έντονα συναισθήματα, ενώ οι θεατές γέμισαν ασφυκτικά το κοίλον του θεάτρου.

Η παράσταση της «Ιππόλυτος» αποσπά θερμές κριτικές και το κοινό αντάμειψε τους συντελεστές με θρμότατο χειροκρότημα στο τέλος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αποφάσισε να βουτήξει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, βλέποντάς το ως έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό. Τα πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας απογυμνώθηκαν, μεταφέροντας την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του ανθρώπινου γένους.

Ιππόλυτος Ευριπίδη
Φώτο: fb (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου)

Ο θίασος των 24 ηθοποιών κινείται σε όλη την έκταση του αρχαίου Θεάτρου, εκμεταλλευόμενος τον χώρο και μεταφέροντας την ένταση της παράστασης σε κάθε γωνιά. Τέσσερις μουσικοί παίζουν ζωντανά μουσική, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία των θεατών.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία, η εκπληκτική ερμηνεία και η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας μοναδικής θεατρικής εμπειρίας για το κοινό.

Επόμενες παραστάσεις: 14,15,16,18,19 και 20 Ιουλίου στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνης Παππά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis