home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Pepco: Ποια είναι η πολωνική «Jumbo» που έρχεται σε Καλαμάτα και Πάτρα

H πολωνική αλυσίδα διαθέτει αυτή τη στιγμή περί τα 3.000 καταστήματα σε 17 ευρωπαϊκές χώρες και αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας
pepco

Η Καλαμάτα, η Πάτρα και ο Βόλος είναι οι επόμενες τρεις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες θα αποκτήσει παρουσία μέχρι το τέλος του έτους η Pepco, ενισχύοντας ταυτόχρονα περαιτέρω το δίκτυο καταστημάτων της στην Αθήνα.

Ήδη η εταιρεία αναζητεί προσωπικό για τη στελέχωση καταστημάτων σε Αγία Παρασκευή, Καλλιθέα και Πειραιά. Το εν λόγω πλάνο επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, τον αρχικό σχεδιασμό της πολωνικής αλυσίδας για ταχεία επέκταση σε όλη την Ελλάδα, σχεδιασμός που φαίνεται ότι τηρείται εξαιτίας και των ικανοποιητικών επιδόσεων που σημειώνει η εταιρεία στην ελληνική αγορά.

Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί το κατάστημα της Pepco στα Ιωάννινα στο εμπορικό πάρκο της Top Parks της Trade Estates (του ομίλου Φουρλή), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων στην Ελλάδα σε 16, ενώ τον Αύγουστο θα προστεθεί ένα ακόμη σημείο πώλησης της Pepco στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πυλαία, εντός του εμπορικού πάρκου Florida 1, το οποίο επίσης ανήκει στην Trade Estates.

Η Πολωνική «Jumbo» η οποία ξεκίνησε εμπορικά τη δραστηριότητά της τον περασμένο Οκτώβριο (η σύσταση της θυγατρικής στην Ελλάδα έγινε τον Ιανουάριο του 2022) εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της από πλευράς τζίρου.

Σήμερα η Pepco διαθέτει στην Ελλάδα 6 καταστήματα στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη και από 1 σε Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς, Κόρινθο και Ξάνθη.

Χαμηλές τιμές γρήγορη ανάπτυξη

H πολωνική αλυσίδα διαθέτει αυτή τη στιγμή περί τα 3.000 καταστήματα σε 17 ευρωπαϊκές χώρες και έχει θέσει ως στόχο να γίνει η μεγαλύτερη, η καλύτερη, η φθηνότερη και η πιο γνωστή εκπτωτική αλυσίδα ειδών ένδυσης και σπιτιού στην Ευρώπη.

Βασικό χαρακτηριστικό της είναι οι χαμηλές τιμές (value retailing). Πεδίο δόξης λαμπρό για την εταιρεία, καθώς υπό το βάρος των πληθωριστικών πιέσεων η αγορά των εκπτωτικών αλυσίδων σε όλη την Ευρώπη είναι τώρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι την εποχή της προηγούμενης οικονομικής κρίσης το 2007-08, πράγμα που σημαίνει ότι μια πολύ μεγαλύτερη πελατειακή βάση είναι πιο εξοικειωμένη και ψωνίζει πιο συχνά στις αλυσίδες χαμηλό κόστους.

Η Pepco, όπως επίσης η αλυσίδα σούπερ μάρκετ hard discount Poundland, καθώς και η μικρότερη Dealz, που επίσης διαθέτει στην αγορά τρόφιμα, καθαριστικά για το σπίτι, προϊόντα διακόσμησης κ.λπ., αποτελούν θυγατρικές του ομίλου Steinhoff, ο οποίος εξαγόρασε το 2015 την Pepkor (Νότια Αφρική), συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Pepco (παλαιότερα γνωστού ως Pepkor Europe).

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου Pepco, ενώ η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει έμμεσα στη Steinhoff, η διαχείριση του γίνεται ανεξάρτητα μέσω της αποκεντρωμένης ηγετικής του ομάδας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis