home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέκουλα με «εξαφανισμένη» ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναστατώνει τις ΔΕΥΑ της Αργολίδας

Δεν υπάρχει ανακοίνωση για ΔΕΥΑ της Αργολίδας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ή υπήρξε και εξαφανίστηκε;
λευκό χαρτί

Σπέκουλα με μια ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία εμφανίστηκε σε διάφορες ιστοσελίδες το πρωί της Τρίτης, αλλά δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της Αρχής, έχει κάνει άνω κάτω τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης του νομού Αργολίδας. Κάποιοι κάνουν σπέκουλα στις περιοχές τους «δείχνοντας» ανάλογα με την περίπτωση διάφορες ΔΕΥΑ.

Δημοσίευμα από ιστοσελίδα που ασχολείται με αυτοδιοικητικά θέματα και με τίτλο: «Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Πάρτι» με αναθέσεις και προμήθειες σε Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρησή Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Νομού Αργολίδας» έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις δημοτικές επιχειρήσεις του νομού. Αναφέρεται σε καταγγελία από το 2021 σε Δήμο και σε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Νομού Αργολίδος.

Δεν υπάρχει ανακοίνωση στην Αρχή Διαφάνειας

Η ανακοίνωση που αναπαράχθηκε σε τοπικές ιστοσελίδες της Αργολίδας, από το πρωί της Τρίτης, που είδε το φως της δημοσιότητας, μέχρι την ώρα που δημοσιεύεται το παρόν ρεπορτάζ, δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Σε μια απλή αναζήτηση βέβαια στη google δείχνει ότι πριν από πέντε ημέρες υπήρχε μια ανακοίνωση που παρέπεμπε στα παραπάνω στοιχεία, όμως είτε έχει αφαιρεθεί, είτε μοιάζουν οι λέξεις – κλειδιά στην αναζήτηση και δεν αφορούσε αυτή την περίπτωση. Αν υπήρχε βέβαια γιατί αφαιρέθηκε; Όπως και νάχει πάντως, οι ΔΕΥΑ της Αργολίδας, από το πρωί είναι ανάστατες, κυρίως αυτή την εποχή που είναι προεκλογική για την αυτοδιοίκηση.

Αντιδράσεις από τις ΔΕΥΑ της Αργολίδας

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν την αφορά η «εξαφανισμένη» ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και κοινοποιούνται από στελέχη αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και αναδημοσιεύονται και από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και έχουν να κάνουν με Έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αφορά Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Αργολίδας, και αφήνουν εντέχνως υπονοούμενα για τη ΔΕΥΑ Ναυπλιέων, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν αφορούν την Δημοτική μας Επιχείρηση.

Η προσπάθεια τους, να ταυτίσουν με ποταπό τρόπο τον Δήμο Ναυπλιέων και τη ΔΕΥΑΝ με τα εν λόγω δημοσιεύματα δείχνουν πρωτίστως την άγνοιά τους σε θέματα που αφορούν τον Δήμο στον οποίο πολιτεύονται, ενώ παράλληλα δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Οι δημότες γνωρίζουν το έργο το οποίο πραγματοποιείται από την ΔΕΥΑ Ναυπλιέων σε δύσκολους καιρούς και δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να αφήνει υπόνοιες προς ίδιον πολιτικό όφελος».

Αντίστοιχα, με σκληρό επίσης ύφος, ο δήμος Άργους Μυκηνών διαψεύδει την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών στην υπόθεση αυτή. Ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Μυκηνών: «Να δοθεί τέλος στην ύποπτη παραφιλολογία &  πολιτική σκοπιμότητα. Επειδή η παραφιλολογία με πολιτική σκοπιμότητα καλά κρατεί, ειδικά  το τελευταίο διάστημα, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναγκαζόμαστε να διαψεύσουμε τα αήθη υπονοούμενα ορισμένων πως ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για κακοδιαχείριση σε ΔΕΥΑ της Αργολίδας, αφορά δήθεν τον Δήμο και την ΔΕΥΑ-Άργους Μυκηνών.

Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής του Δήμου και της ΔΕΥΑ Άργους- Μυκηνών στην υπόθεση αυτή. Ας πάψουν λοιπόν τα γνωστά κέντρα, να εξυπηρετούν τα προσωπικά, πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα κατά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Στο εξής τέτοιου είδους ενημερώσεις, ας  είναι εντελώς  ξεκάθαρες και με ονοματεπώνυμα,  άλλως  θα εμπίπτουν ξεκάθαρα στις διατάξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων προς το κοινό, με όλες τις επιπτώσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis