home design 800x400
home design 1170Χ320

Επενδυτικός αναβρασμός στο Πόρτο Χέλι – Τι εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής

Αυτό ψάχνουν ξένοι και Έλληνες επενδυτές ακινήτων στην Ερμιονίδα

Σε κέντρο επενδυτικών εξελίξεων αναμένεται να μετατραπεί το Πόρτο Χέλι το προσεχές διάστημα, καθώς στα σκαριά βρίσκονται μεγάλα τουριστικά πρότζεκτ. Οι επενδύσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές του Ιρλανδού Κροίσου Πολ Κόλσον, αλλά και της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, Αλ Ναϊάν.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και η δημιουργία μαρίνας στην Ερμιόνη.

Ο δραστήριος Ιρλανδός

Όπως είπε στο powergame.gr o Στάθης Βερύκιος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Goutos Properties, ο Πολ Κόλσον ολοκλήρωσε ήδη την αγορά των δύο ξενοδοχείων κυπριακών συμφερόντων του ομίλου AKS Hotels του Κ. Σιακόλα. Ωστόσο, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες ανακατασκευής τους, ούτε έχουν γίνει γνωστά τα bussiness plans.

O Ιρλανδός Κροίσος φέρεται ως ενδιαφερόμενος και για το ακίνητο των 627 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή Βερβερόντα.

Η επένδυση του σεΐχη

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος, με αρχικό σχέδιο ολοκλήρωσης το 2026. Η επένδυση βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των αδειών, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το business plan της.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Scarlet Beach A.E., που αποτελεί επενδυτικό όχημα της International Holding Company. Η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχεται από το Royal Group της βασιλικής οικογένειας, που πρόκειται για ένα εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών που εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο σεΐχης Ταχνούν, σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα του Bloomberg, αναγνωρίζεται μάλιστα ως ο εγκέφαλος της συνεχώς αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας των Αλ Ναϊάν, καθώς ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής αυτοκρατορίας τους.

Ξένοι και Έλληνες επενδυτές

Το έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή, κυρίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπάρχει και από επενδυτές που προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Παλιότερα έντονη ήταν και η παρουσία των Ρώσων, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια είναι αρκετά ανενεργοί.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των Ελλήνων επενδυτών στην περιοχή, αυτοί στοχεύουν κυρίως στο να χτίσουν ίδιοι στα οικόπεδα τις κατοικίες τους, σε σχέση με τους ξένους, οι οποίοι λόγω του μικρότερου ρίσκου προτιμούν έτοιμες κατοικίες, παρά ακίνητα που βρίσκονται υπό κατασκευή σε αρχικό στάδιο.

Τα προβλήματα

Αν και το Πόρτο Χέλι βρίσκεται σε επενδυτικό αναβρασμό, η περιοχή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή της, όπως το προβληματικό οδικό δίκτυο, που εμποδίζει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη και ανησυχεί ιδιαίτερα τους ξένους, ενώ παράλληλα υπάρχει και περιορισμένη προσφορά σε νεόδμητες κατοικίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών όσο αφορά την αγορά ακινήτων.

Παράλληλα, για την ύπαρξη κενών ακινήτων στο Πόρτο Χέλι ο κος Βερύκιος αναφέρει ότι: «Yπάρχουν κάποια φιλέτα ακίνητα, τα οποία είναι ανεκμετάλλευτα. Ειδικότερα, τα εφαπτόμενα ακίνητα πάνω στη θάλασσα είναι δύσκολο να βγουν προς πώληση, καθώς οι ιδιοκτήτες τους κρατούν στάση αναμονής, μια και προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια η περιοχή θα ανέβει σημαντικά και τα συγκεκριμένα οικόπεδα θα μπορούν να τους δώσουν υψηλότερες αποδόσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis