home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απεργιακός ξεσηκωμός για την τραγωδία στα Τέμπη – Βροντοφώναξαν για δικαιοσύνη στο Ναύπλιο

Σε απεργιακό ξεσηκωμό βρέθηκε σήμερα η Πελοπόννησος και όλη η χώρα με μεγάλες σε μέγεθος συγκεντρώσεις ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Πορεία Ναύπλιο για Τέμπη (1)

Σε απεργιακό ξεσηκωμό βρέθηκε σήμερα η Πελοπόννησος και όλη η χώρα με μεγάλες σε μέγεθος συγκεντρώσεις ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργάτες, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα, απαιτώντας δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Ναύπλιο μετά από κάλεσμα τοπικών φορέων, σωματείων και φοιτητών.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το δημαρχείο (Πλατεία Τριών Ναυάρχων) με πανό και συνθήματα και στη συνέχεια διέσχισαν κεντρικούς δρόμους και σοκάκια της παλιάς πόλης, βροντοφωνάζοντας για δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Νέα μεγαλύτερη πορεία στην πόλη πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Πορεία Ναύπλιο για Τέμπη (2)
Φώτο: anagnostis

Τεράστια σε μέγεθος συγκέντρωση στην Αθήνα

Στην Αθήνα, υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, πλημμύρισαν τους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας.

Πριν την έναρξη των κινητοποίησεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη διαδήλωση από το 2015.

Πάνω από 10.000 διαδηλωτές στην Πάτρα

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών.

Η συμμετοχή υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 10.000 άτομα.

Μαζική συμμετοχή στην Τρίπολη

Μαζική ήταν η συμμετοχή και στο απεργιακό συλλαλητήριο της Τρίπολης, στην πλατεία Πετρινού, στην οποία διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους με κεντρικό σύνθημα, «Το έγκλημα των Τεμπών να μη μείνει ατιμώρητο».

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, σύλλογοι και φορείς συγκεντρώθηκαν κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό δίνοντας δυναμικό παρών στη μεγάλη κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis