home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εφιάλτης στα Τέμπη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων – Κρανίου τόπος τα βαγόνια 1 και 2

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά – Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι νεκροί έχουν φθάσει τους 29.
Τέμπη τραίνα σύγκρουση

Εφιαλτική νύχτα στη Λάρισα, καθώς δύο τρένα -ένα εμπορικό και ένα επιβατικό- συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε επίσημα 16 νεκρούς και 85 επιβάτες που τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι νεκροί έχουν φθάσει τους 29.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

https://twitter.com/chris_avramidis/status/1630709252472832000

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Για τις διακομιδές έχουν κινητοποιηθεί 40 ασθενοφόρα και Κινητές Μονάδες από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα Βόλο, Λαμία, Κοζάνη, Κατερίνη.

Στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του ΕΚΕΠΥ άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες.

https://www.youtube.com/watch?v=G7gmXkWrV_Q&t=2s&ab_channel=tro-ma-ktikogr

Αγοραστός: Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τα βαγόνια 1 και 2

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του εξήγησε ότι «έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι επιβάτες από την αμαξοστοιχία intercity. Οι διασώστες ψάχνουν δυστυχώς μόνο για αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους».

«Ήταν σφοδρή σύγκρουση. 250 άτομα έχουν πάει Θεσσαλονίκη ή σε οποιδήποτε άλλο προορισμό, άλλοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, τα οποία κινητοποιήθηκαν πολύ γρήγορα».

«Δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν τα βαγόνια 1 και 2, ξεκινάνε οι έρευνες από το 3» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός τονίζοντας ότι ήταν τόσο ισχυρή η σύγκρουση που λογικά τα βαγόνια έχουν εκτιναχθεί.

«Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έφτασα στο σημείο σοκαρίστηκα κι εγώ ο ίδιος από την εικόνα που αντίκρισα. Κρανίου τόπος, πραγματικά δεν έχω λόγια» είπε καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis