home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανδρέας Πουλάς: «Ο τομέας της υγείας είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης»

Τί ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας
Πουλάς ομιλία συνέδριο ΠΑΣΟΚ Λάρισα

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Υγεία, και ειδικά την ψυχική υγεία, ανέδειξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς. Μάλιστα, ο βουλευτής υπογράμμισε πως «ο τομέας της υγείας είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης». Σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων ο κ. Πουλάς έκανε λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά νομοσχέδια, ενώ τόνισε πως σημαντικές δράσεις οφείλονται σε πρωτοβουλίες Ιδρυμάτων και άλλων φορέων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως όσον αφορά το τελευταίο νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση «επί της ουσίας, πρόκειται για την υλοποίηση του έργου της πρωτοβουλίας του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η ψυχική υγεία είναι ο αδύναμος κρίκος της υγείας καθώς ακόμα και σήμερα συνδέεται με ταμπού και κοινωνικές προκαταλήψεις, αλλά και με την αδιαφορία της Πολιτείας που διαθέτει ελάχιστους πόρους για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα».

Ακόμα αναφέρθηκε στο dentist pass, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «αντί της εκπόνησης μίας εθνικής στρατηγικής για την στοματική υγιεινή και την οδοντιατρική φροντίδα, ενταγμένη στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία να καλύπτει ενιαία, καθολικά και ανεξαίρετα όλους τους πολίτες, εσείς για μία ακόμα φορά κάνετε μισή και πρόχειρη νομοθέτηση, θεσπίζοντας ένα επίδομα για παιδιά μέχρι 12 ετών (γιατί όχι μέχρι 18 που είναι το έτος ενηλικίωσης; ) και περιορισμένης διάρκειας ενός έτους, που ούτε τις υποτυπώδεις οδοντιατρικές ανάγκες τους δεν μπορεί να καλύψει».

Τόνισε, τέλος, μεταξύ άλλων, πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει το παρόν σχέδιο νόμου, όμως δεν δίνει συγχωροχάρτι για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis