home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων καταφθάνει στο Πόρτο Χέλι για «φιλέτο» 615.000 τ.μ.

Ποιο είναι το προφίλ του ακινήτου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ
ΤΑΙΠΕΔ Πορτοχέλι ακίνητο (3)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το 615.000 τ.μ. οικόπεδο – φιλέτο στο Πόρτο Χέλι το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ψάχνει τρόπους για την αξιοποίησή του και γι’ αυτό το λόγο προσέλαβε ειδικό σύμβουλο.

Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από το κέντρο του οικισμού, πολύ κοντά στην ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα.

Τι θα κάνει ο ειδικός σύμβουλος

Το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί να συνεργαστεί και να λάβει υπηρεσίες από εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό σύμβουλο στην αξιοποίηση ακινήτων (εφεξής ο «Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων» ή «ΣΑΑ»), ο οποίος θα συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ και θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη για την αξιοποίηση του Ακινήτου, ήτοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του Ακινήτου σύμφωνα με το Ν. 3986/2011.

Ο Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτων αναμένεται κατά την παροχή των υπηρεσιών του να συνεργαστεί στενά με την ομάδα έργου των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, με τους λοιπούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ για το Ακίνητο και τη Συναλλαγή, καθώς και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα για τη Συναλλαγή.

Οι προς ανάθεση υπηρεσίες (εφεξής οι «Υπηρεσίες») αφορούν στην παροχή από τον Σύμβουλο Αξιοποίησης Ακινήτων (με ή χωρίς την συνδρομή της ομάδας των λοιπών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ) υπηρεσιών και συμβουλών αναφορικά με το βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης του Ακινήτου, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Οι Υπηρεσίες του Συμβούλου Αξιοποίησης Ακινήτων θα παρασχεθούν σε τρεις διακριτές φάσεις:
(α) τη Φάση Α (Market Sounding),
(β) τη Φάση Β (Εκπόνησης ΕΣΧΑΔΑ, Pre- marketing,) και
(γ) τη Φάση Γ (Σχεδιασμού και υλοποίησης της Συναλλαγής).

ΤΑΙΠΕΔ Πορτοχέλι ακίνητο (2)
Φώτο: ΤΑΙΠΕΔ

Το προφίλ του ακινήτου

Η έκταση βρίσκεται στη περιοχή “Βερβερόντα”, της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, του Δήμου Ερμιονίδος Αργολίδος.

Η ανωτέρω έκταση, 615.000 τ.μ. περίπου αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης 973.945 τ.μ., η οποία είχε παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στη ΔΕΠΟΣ με την υπ` αριθμ. Οικ 662/30/9.4.1980 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών.

Το ακίνητο απέχει 175 χλμ. από την Αθήνα (80 χλμ. σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ. από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη.

Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα.

Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis