home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Τα ούρα των επισκεπτών έσβησαν το «άσβεστο πυρ» της πόλεως

Νερά τρέχουν από τις τουαλέτες στην Αρχαία Αγορά Άργους, πέφτοντας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με τους επισκέπτες να μην πιστεύουν στα μάτια τους.
Τουαλέτες Αρχαιολογικός χώρος Άργος νερά (3)

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι τουαλέτες που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο, απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο στο Άργος, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν επισκέπτες του.

Ξένοι τουρίστες δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν. Όπως καταγγέλλουν, τρέχουν νερά από το κτήριο των τουαλετών στην Αρχαία Αγορά, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στην οποία και ανήκει ο χώρος, να μην έχει επιληφθεί του θέματος.

Τα νερά πέφτουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο

Τα νερά πέφτουν στο σημείο που ήταν τοποθετημένα τα δύο αγάλματα των πολεμιστών του Ριάτσε, αντίγραφα των οποίων έβαλε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στην πλατεία Πλαπούτα.

Δεξιά από το ημικύκλιο είναι το σημείο των αγαλμάτων και βήμα των ρητόρων. Αριστερά έκαιγε το Φωρονικό πυρ.

Το σημείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας αγοράς Άργους και ενδεχομένως μιας από τις πιο σημαντικές εξέδρες και στοά του αρχαίου κόσμου.

Θα λέγαμε πως τα ούρα των επισκεπτών έσβησαν το «άσβεστο πυρ» της πόλεως.

Εικόνες εγκατάλειψης

Παρά το γεγονός πως έχει αναδειχθεί πολλάκις η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά από τα αρχαιολογικά μνημεία του Άργους, τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται, δίνοντας μία κακή εικόνα στους επισκέπτες της αρχαιότερης συνεχώς κατοικούμενης πόλης στην Ευρώπη.

Για την εικόνα εγκατάλειψης σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Άργους, οι ευθύνες της ΕΦΑ Αργολίδας είναι τεράστιες.

Τουαλέτες Αρχαιολογικός χώρος Άργος νερά (4)
Φώτο: anagnostis
Τουαλέτες Αρχαιολογικός χώρος Άργος νερά (5)
Φώτο: anagnostis
Τουαλέτες Αρχαιολογικός χώρος Άργος νερά (1)
Φώτο: Anagnostis
Τουαλέτες Αρχαιολογικός χώρος Άργος νερά (2)
Φώτο: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis