home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ποιά κρυβόταν πίσω από τον ληστή με το εγκεφαλικό – Video τη στιγμή που πέφτει λιπόθυμος – Τί λέει ο 20χρονος που δεμένος πισθάγκωνα τους καταδίωξε

Οι ληστές κάθισαν σαν πελάτες στα τραπεζάκια του φούρνου που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι στην Πρόνοια περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα
Σύλληψη ληστή με εγκεφαλικό στο Ναύπλιο

Μια γυναίκα 51 ετών Ελληνίδα φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να …κρύβεται πίσω από τους ληστές που αναστάτωσαν το πρωί του Σαββάτου το Ναύπλιο, με τον έναν από αυτούς να πέφτει μετά από καταδίωξη με εγκεφαλικό στο πεζοδρόμιο.

Η γυναίκα αυτή μετέφερε με όχημα της τους δύο αλλοδαπούς ληστές, έναν 32χρονο και έναν 38χρονο από το Μαυροβούνιο, στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου, που διέμενε μια οικογένεια με καταγωγή από την Αλβανία, για να το «χτυπήσουν» για να πάρουν λεφτά. Η ληστεία στο Ναύπλιο, φαίνεται ότι είχε μελετημένο σχέδιο, όμως απρόβλεπτος παράγοντας για τη συμμορία ήταν ο γιός της οικογένειας, που αν και δεμένος πισθάγκωνα, με το εσώρουχο τους κυνήγησε στους δρόμους του Ναυπλίου, φωνάζοντας ληστεία, μέχρι που τους έφτασε η αστυνομία και ο ένας από τους δράστες έπεσε λιπόθυμος με εγκεφαλικό στο πεζοδρόμιο, ενάμιση χιλιόμετρο μακριά.

Η Ελληνίδα γυναίκα συνεργός

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της περιγράφει αναλυτικά το ρόλο της Ελληνίδας, που τελικά συνελήφθη στο Άργος. Αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της: «Η 51χρονη ημεδαπή μετέφερε με όχημα της, τον 32χρονο και τον 38χρονο, σε οικία στο Ναύπλιο Αργολίδας, οι οποίοι κατά την έξοδο του 54χρονου ιδιοκτήτη, από την οικία του, τον  ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου (πιστολιού) και στη συνέχεια τον οδήγησαν εντός αυτής… Λίγες ώρες αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, η 51χρονη εντοπίσθηκε στο Άργος Αργολίδας και συνελήφθη».

Η μαρτυρία του γιού που καταδίωξε τους ληστές

Ο 20χρονος γιός της οικογένειας που έπεσε θύμα της απίστευτης ληστείας στην Πρόνοια του Ναυπλίου περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς κυνήγησε τους δράστες δεμένος πισθάγκωνα και φωνάζοντας ληστεία, για ενάμιση χιλιόμετρο από το σπίτι του (Ant1):

«Άκουσα τις φωνές, ανέβηκα επάνω και είδα κι εγώ τον ένα από τους τους άντρες να κρατάει πιστόλι και τον άλλον να χτυπάει τη μητέρα μου στο δίπλα δωμάτιο για να αποκαλύψει τα λεφτά.

Τους ακολούθησα και βλέποντας πού πάνε και φωνάζοντας στους περαστικούς καλέστε την αστυνομία, την κάλεσαν και με βοήθησε να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Δεν ήθελα να σκέφτομαι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι μου έτσι, θα κυκλοφορούσαν ακόμα ελεύθεροι».

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τη ληστεία – θρίλλερ στο Ναύπλιο «συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, τρία άτομα, 51χρονη ημεδαπή και αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 38 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία».

Κάθισαν στο φούρνο και περίμεναν

Οι δράστες κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο της γυναίκας που τους μετέφερε, κάθισαν σαν πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ενός γειτονικού φούρνου – καφέ και περίμεναν πότε θα ανοίξει η πόρτα του σπιτιού. Φαίνεται ότι μέχρι εκείνη την ώρα ήξεραν καλά τί κάνουν και είχαν συγκεκριμένο σχέδιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου «ο 32χρονος και ο 38χρονος, κατά την έξοδο του 54χρονου ιδιοκτήτη, από την οικία του, τον  ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου (πιστολιού) και στη συνέχεια τον οδήγησαν εντός αυτής.

Ακολούθως, ακινητοποίησαν την 49χρονη σύζυγό του και τον 20χρονο γιό τους και αφού εξερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 970,00 ευρώ.

Ο 32χρονος και ο 38χρονος τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, όπου εντοπίστηκαν πλησίον, από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, με τον 38χρονο να είναι λιπόθυμος στο οδόστρωμα. Ο 32χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος λόγω παθολογικού προβλήματος».

Video με το εγκεφαλικό

Κατά την καταδίωξή του ο ένας από τους ληστές, στο πεζοδρόμιο της οδού Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα φανάρια με την Άργους, πέφτει λιπόθυμος με εγκεφαλικό. Ο 20χρονος που κυνηγούσε δεμένος πισθάγκωνα τους ληστές είχε καταφέρει με τις φωνές του να κινητοποιήσει την αστυνομία που βγήκε με περιπολικά και μοτοσικλέτες στους δρόμους, εντοπίζοντας τους δράστες. Ο ένας ληστής πρόλαβε και πέταξε το όπλο του στον κάδο απορριμμάτων πριν συλληφθεί, το οποίο ωστόσο βρέθηκε στη συνέχεια από την έρευνα. Η στιγμή αυτή της λιποθυμίας του άλλου ληστή έχει καταγραφεί από κάμερα:

https://www.youtube.com/watch?v=QKG7nTesflw

Στην κατοχή του 32χρονου και 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου, συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού), «tyre up», 4 κινητά τηλέφωνα, 2 καπέλα, πένσα και το χρηματικό ποσό των 1.500,00 ευρώ. Στην κατοχή της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 605,00 ευρώ,  ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Κλοπιμαία από ληστεία στο Ναύπλιο 20220903

Η ληστεία σημειώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη φιλήσυχη Πρόνοια. Ο ληστής που υπέστη το εγκεφαλικό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, φρουρούμενος, ενώ ο δεύτερος κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis