Στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Κίου χτυπά φέτος η καρδιά του 5ου Εργατικού Φεστιβάλ Αργολίδας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026, στις 20:30. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής.
Η πρωτοβουλία αυτή, που συμπληρώνει πλέον πέντε συνεχή χρόνια παρουσίας, στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού σημείου έκφρασης, επικοινωνίας και συλλογικής ψυχαγωγίας για την εργατική τάξη της περιοχής. Οι διοργανωτές επισημαίνουν την ανάγκη για συλλογικότητα και αλληλεγγύη απέναντι στην πίεση της καθημερινότητας, την ακρίβεια και την εργασιακή ανασφάλεια, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την τέχνη ως δικαίωμα των ανθρώπων του μόχθου. Παράλληλα, η εκδήλωση αποτελεί βήμα προετοιμασίας για την πανελλαδική κινητοποίηση των συνδικάτων που έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου.
Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και σκίτσου. Επιπλέον, θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», το οποίο συμμετέχει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ). Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό λαϊκό γλέντι, το οποίο περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό.











