home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Σοβαρό το πρόβλημα με τη γαστρεντερίτιδα στο Λυγουριό – Γύρω στα 10 κρούσματα την ημέρα στο Κέντρο Υγείας

Εδώ και αρκετές ημέρες υγειονομικό και ΕΟΔΥ διερευνούν το θέμα και συντάσσουν σχετική αναφορά - Τι απαντά ο Τάσος Χρόνης για νερό, γαστρεντερίτιδα και αιτιάσεις των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τη γαστρεντερίτιδα στο Λυγουριό όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, μόνο που αυτό δεν φαίνεται προς ώρας να οφείλεται στο νερό, με βάση και τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών εργαστηριακών αναλύσεων.

Τα περιστατικά εμπυρέτου γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα είναι περίπου 10 την ημέρα, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε προς το Δήμο Επιδαύρου από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού. Αριθμός ασυνήθιστα μεγάλος σε σχέση με τον πληθυσμό της έδρας του Δήμου που είναι γύρω στους 2.500 κατοίκους.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό και ΕΟΔΥ) διερευνούν το θέμα και συντάσσουν σχετική αναφορά, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο δήμαρχος.

Καθαρό το νερό του Λυγουριού, σύμφωνα με τις αναλύσεις

Μέχρι τώρα η ΔΕΥΑ Επιδαύρου έχει προβεί σε νέες αναλύσεις ύδατος, ενώ έχει προτρέψει τους πολίτες να μην καταναλώνουν νερό από τη βρύση μέχρι νεωτέρας. Με μία λιτή ανακοίνωση σήμερα το πρωί η ΔΕΥΑΕΠ ενημέρωσε για τα αποτελέσματα και των τελευταίων αναλύσεων που αναμένονταν, και τα οποία έδειξαν πως «δεν υπάρχουν μονάδες σαλμονέλας, εντερόκκοκων, e-coli και άλλα βακτηρίδια στο νερό του Λυγουριού».

Όλοι συνεχίζουν να ψάχνουν το λόγο στον οποίο οφείλονται τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας των τελευταίων εβδομάδων, χωρίς να έχει προκύψει κάτι ουσιώδες μέχρι στιγμής.

Τι λέει ο Χρόνης για νερό, γαστρεντερίτιδα και αιτιάσεις

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης απαντά στα όσα έσπευσαν ταχέως να του καταλογίσουν οι τέσσερις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, με δελτίο τύπου που εξέδωσαν προχθές, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων.

Παράλληλα παραθέτει το χρονικό των όσων συνέβησαν και οδήγησαν στην απόφαση η ΔΕΥΑΕΠ να προτρέψει προληπτικά για μη κατανάλωση πόσιμου νερού από τις βρύσες.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Επιδαύρου στην ανακοίνωσή του:

«Η πολιτική αλητεία ορισμένων δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας!

Αφού οι τέσσερις υποτιθέμενοι «ανεξάρτητοι» έγιναν γιατροί, μικροβιολόγοι, δικηγόροι, οικονομολόγοι κλπ. κατέληξαν τελικά να είναι οι χειρότεροι λαϊκιστές του τόπου μας!

Με λογικές καφενείου – «μάθαμε», «ακούσαμε», «μας είπαν»- έφθασαν να κάνουν δελτίο τύπου τρομοκράτησης των κατοίκων του Λυγουριού, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για μολυσμένο πόσιμο νερό!

Αυτό είναι κανονικά για τον εισαγγελέα κύριοι, όχι αυτά που λέτε εσείς!

Αλλά εμείς σας αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!

Στην ουσία τώρα!

Στις 19-08-2022 το μεσημέρι παρελήφθη έγγραφο του Κέντρου Υγείας για «πολλαπλά περιστατικά οξείας εμπυρέτου γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες…», «τα περιστατικά που καταγράφονται στο Κ.Υ. την τελευταία εβδομάδα, είναι περίπου δέκα ανά ημέρα».

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που λάβαμε και όχι οι κουβέντες των καφενείων που έχετε συνηθίσει!

Αλήθεια υπονοείτε ότι το Κ.Υ. επικοινώνησε πρώτα με εσάς και μετά με το Δήμο ως όφειλε; Αρνούμαι να το πιστέψω, καθώς αυτό θα ήταν σκανδαλώδες!

Επίσης εσείς γνωρίζατε κάτι και δεν μας το μεταφέρατε;

Κάνετε πολιτική με τη δημόσια υγεία;

Άμεσα, λοιπόν, η ΔΕΥΑΕΠ επικοινώνησε με το εργαστήριο που μας εξυπηρετεί και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, απέστειλε δείγματα για ανάλυση σε Salmonella, εντερόκοκκους, e- colli κλπ.

Οι εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις που ζητήσαμε έδωσαν ασφαλή και σαφή αποτελέσματα (με επαναλήψεις) σήμερα το πρωί.

Παρ’ όλα αυτά την Τρίτη 23-8-2022 το μεσημέρι αποτέλεσμα ιδιωτικού δείγματος οικογενείας η οποία είχε νοσήσει, έδειχνε παρουσία salmonella.

Χωρίς να καθυστερήσουμε, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και με την όποια επιφύλαξη υπήρχε στη διαδικασία του ιδιωτικού δείγματος, ενημερώσαμε τους δημότες, έως ότου βγουν τα βιοχημικά αποτελέσματα της ΔΕΥΑΕΠ, να μην καταναλώνουν νερό προς πόση.

Για να τελειώνουμε όμως με τις λαϊκίστικες, ψευδείς φανφάρες που πάτε να αναγάγετε σε πολιτική αντιπαράθεση, εμείς σας λέμε ότι όποιο και να ήταν ή όποιο και να είναι το αποτέλεσμα τέτοιων ελέγχων το ανακοινώνουμε γιατί δεν είναι αντικείμενο πολιτικής!

Προφανώς και μπορεί να υπάρξει μια μόλυνση σε νερό!

Προφανώς και υπάρχουν Δήμοι που συνιστούν σε δημότες τους αν μην πίνουν νερό!

Σημασία έχει να υπάρχει ενημέρωση και σοβαρότητα, όταν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας!

Και αυτό κάνουμε!

Δεν θα σκεφτόμασταν ΠΟΤΕ να παίξουμε με τη δημόσια υγεία! ΠΟΤΕ!!

Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα μας σε τοπικό επίπεδο με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα!

Τρομάζουμε στην ιδέα να το κάνατε εσείς με την ελαφρότητα που σας διακρίνει!

Απλά επειδή μας προκαλείτε σας απαντάμε με τα ίδια λόγια «αυτά που κάνετε είναι θλιβερά, επικίνδυνα και λίαν επιεικώς απαράδεκτα. Δεν χωράει ο νους μας τέτοια εγκληματική συμπεριφορά, τόση ανευθυνότητα και τόση επιπολαιότητα».

Επίσης, για να μην μπαίνετε σε κόπο να τρέχετε σε υπηρεσίες και εισαγγελείς να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και αρκετές ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό και ΕΟΔΥ) διερευνούν το θέμα και συντάσσουν σχετική αναφορά. Καλό θα ήταν να πηγαίνατε στους εισαγγελείς τότε που σας έκλεβαν τα χρήματα από τα ταμεία, γιατί τότε το ξεχάσατε και κάποιοι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Όσο για τις επικλήσεις για παραίτηση του προέδρου που έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης τη ΔΕΥΑΕΠ, μόνο γέλια προκαλούν και φυσικά αν είχατε «ίχνος αυτοκριτικής και αυτοσεβασμού», θα έπρεπε να είχατε φύγει ήδη! Ή έστω αφού δεν μπορείτε να κάνατε καλό, μην κάνετε κακό!

Και κάτι τελευταίο. Κατανοούμε πλήρως την αγωνία των γονέων καθώς και την ταλαιπωρία των παιδιών τους, άλλωστε και εμείς γονείς είμαστε! Ευχόμαστε σε όλους ταχεία ανάρρωση και όλο αυτό να είναι μία κακή ανάμνηση, κάνοντάς μας όλους πιο προσεκτικούς από όποια μεριά του προβλήματος και να είμαστε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button