home design 800x400
home design 1170Χ320

Αναστάτωση στο Λυγουριό: Θερίζει η γαστρεντερίτιδα – «Μην πίνετε νερό μέχρι νεωτέρας», λέει η ΔΕΥΑ Επιδαύρου

Ιδιωτική ανάλυση στο νερό έδειξε αυξημένη τιμή σε συγκεκριμένο βακτήριο – Μέχρι να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα η ΔΕΥΑΕΠ συστήνει στους πολίτες να μην καταναλώνουν το νερό από το δίκτυό της
Πόσιμο νερό Ναύπλιο ακατάλληλο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Λυγουριό από τα απανωτά κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους της κωμόπολης στην Αργολίδα, τα οποία όπως φαίνεται δεν είναι τυχαία.

Η ΔΕΥΑ Επιδαύρου μετά από αναφορές πολιτών, προέβη σε έκτακτες αναλύσεις νερού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αυτό που ευθύνεται για τους ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, η οποία «θερίζει» τις τελευταίες ημέρες.

«Η τελευταία ανάλυση ήταν στις 3/8/2022 και ήταν οι τιμές όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα», αναφέρει η ΔΕΥΑΕΠ. Όμως ιδιωτική ανάλυση που αναφέρθηκε στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Επιδαύρου σήμερα το μεσημέρι, δείχνει να υπάρχει αυξημένη τιμή σε συγκεκριμένο βακτήριο.

«Επειδή τα επίσημα αποτελέσματα της ΔΥΕΑΕΠ θα βγουν αύριο Τετάρτη, παρακαλούμε να μην καταναλώνετε το νερό μέχρι τότε, προληπτικά», προτρέπει η ΔΕΥΑΕΠ.

«Η ΔΕΥΑΕΠ είναι σε επικοινωνία με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», διευκρινίζει η ΔΕΥΑ Επιδαύρου, καταλήγοντας πως «θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για κάθε αποτέλεσμα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis