home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λυγουριό: Ψάχνουν το λόγο για τη γαστρεντερίτιδα – Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα για το νερό

Τα πρώτα μικροβιολογικά αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης αλλά εκκρεμούν και άλλες εξειδικευμένες αναλύσεις
Στην ανηφοριά του Λυγουριού!

Σε αναμονή βρίσκονται στο Λυγουριό μετά τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους, τα οποία εικάζεται ότι μπορεί να οφείλονται στο νερό. Η ΔΕΥΑ Επιδαύρου μετά από ιδιωτικές αναλύσεις που έδειξαν αυξημένη τιμή σε συγκεκριμένο βακτήριο, προέβη σε νέες αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αυτό που ευθύνεται για την έξαρση της ασθένειας.

Η ΔΕΥΑΕΠ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με την ποιότητα του νερού, στη οποία αναφέρεται πως τα πρώτα μικροβιολογικά αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Ωστόσο, αύριο Πέμπτη θα έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα για εξειδικευμένες αναλύσεις πού έχουν ζητηθεί.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΕΠ συνιστούσε στους κατοίκους του Λυγουριού να μην καταναλώνουν νερό από τη βρύση μέχρι να ολοκληρωθούν οι μικροβιολογικοί έλεγχοι, κάτι που συνεχίζει να ισχύει μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΕΠ

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, έχει ως εξής:

«Τα πρώτα μικροβιολογικά αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα για εξειδικευμένες αναλύσεις πού έχουν ζητηθεί.

Η υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας με την οποία είμαστε σε επικοινωνία, μιλά για κρούσματα σε διάφορες περιοχές πράγμα που δείχνει έξαρση σε συγκεκριμένη λοίμωξη.

Παρ όλα αυτά εμείς θα περιμένουμε και τις αυριανές εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ατομική μας υγιεινή και αν διαπιστώσουμε κάτι στην υγεία μας να ενημερώσουμε τον γιατρό μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis