home design 800x400
home design 1170Χ320

Πού οφείλεται η γαστρεντερίτιδα στο Λυγουριό; Αυτό έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων στο νερό

ΔΕΥΑ Επιδαύρου: «Δεν υπάρχουν μονάδες σαλμονέλας, εντερόκκοκων, e-coli στο νερό του Λυγουριού, σύμφωνα με τις τελικές εργαστηριακές αναλύσεις» – Ωστόσο η σύσταση για μη κατανάλωση του νερού καλά κρατεί
Ποτήρι νερό

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΔΕΥΑ Επιδαύρου γνωστοποιεί στους καταναλωτές πως «δεν υπάρχουν μονάδες σαλμονέλας, εντερόκκοκων, e-coli και άλλα βακτηρίδια στο νερό του Λυγουριού», σύμφωνα με τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα που έλαβε σήμερα». Την ίδια στιγμή αυξημένα είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην κωμόπολη, με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να ψάχνουν να βρουν πού οφείλονται.

Οι νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο νερό έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αυτό που οφείλεται για τη γαστρεντερίτιδα και τη σαλμονέλα που προέκυψε σε πολίτες στο Λυγουριό τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την περασμένη Τρίτη η ΔΕΥΑΕΠ έχει προτρέψει τους Λυγουριάτες να μην καταναλώνουν νερό από τις βρύσες για προληπτικούς λόγους. Με τη νέα ανακοίνωσή της δεν αναφέρει τίποτα αναφορικά με την άρση ή μη της συγκεκριμένης σύστασης, αφήνοντας έτσι σκιές σε ένα ήδη θολό τοπίο, τη στιγμή που το θέμα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους που αντιτίθενται στη δημοτική αρχή.

ΔΕΥΑ Επιδαύρου

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑ Επιδαύρου αναφορικά με τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού του Λυγουριού:

«Σύμφωνα με τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα που λάβαμε σήμερα, δεν υπάρχουν μονάδες σαλμονέλας, εντερόκκοκων, e-coli και άλλα βακτηρίδια στο νερό του Λυγουριού.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υγειονομικό και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών προσέχουμε ιδιαιτέρως την ατομική μας υγιεινή και σε περίπτωση υποψίας νόσησης ενημερώνουμε άμεσα τον ιατρό μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis