home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Ένα “καθαρόαιμο” Μικρασιάτικο γλέντι στο Πάρκο Παπαϊωάννου

Γεύση από τις αλησμόνητες πατρίδες με την ολοκλήρωση του 4ήμερου σεμιναρίου Μικρασιατικής Μουσικής
Νέα Κίος συναυλία 1

Ένα “καθαρόαιμο” Μικρασιάτικο γλέντι στήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Αυγούστου στο Πάρκο Παπαϊωάννου στη Νέα Κίο, με το τέλος του 4ημερου σεμιναρίου Μικρασιατικής Μουσικής, που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, στα πλαίσια των “Κιανών 2022”, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου.

Νέα Κίος συναυλία 2
Φωτό: fb/Χρυσή Σπανού

Μικροί και μεγάλοι απόγονοι των προσφύγων τίμησαν τις αλησμόνητες πατρίδες, με τη μουσική και τον πολιτισμό τους να δημιουργούν νέους άρρηκτους δεσμούς και ατμόσφαιρα χαράς για όσα έχουν καταγραφεί στο DNA των σημερινών Κιωτών.

Νέα Κίος συναυλία 3
Φωτό: fb/Χρυσή Σπανού

Στη συναυλία, που αφιερώθηκε σε όλους τους Μικρασιάτες συνθέτες και ιδιαίτερα στο Γιάννη Παπαϊωάννου, έπαιξαν ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Βασίλης Κασούρας, ο Βαγγέλης Πασχαλίδης και οι μαθητές τους, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσε η Καίτη Κουλλιά, με τη συμμετοχή της χορωδίας του σεμιναρίου και τις ομάδες του Χορευτικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Νέα Κίος συναυλία 4
Φωτό: fb/Χρυσή Σπανού

Με γέυση ανατολής, ήχους και αρώματα της Μικρασίας ο φετινός Αύγουστος υπόσχεται μαγικές βραδιές στη Νέα Κίο, που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis