home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: «Σαφάρι» για παράνομο παρκάρισμα σε Παλιά Πόλη και Αρβανιτιά – Βροχή τα πρόστιμα (Εικόνες)

Η τροχαία μοίρασε κλήσεις και αφαίρεσε πινακίδες σε μια προσπάθεια να μετριαστεί το ανεξέλεγκτο φαινόμενο – Τι πρόστιμο πληρώνει όποιος σταθμεύει πάνω σε πεζοδρόμια
Κλήσεις Ναύπλιο (11)

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης και προκαλεί γκρίνιες μεταξύ των μόνιμων κατοίκων που βλέπουν τους τουρίστες να καταλαμβάνουν συστηματικά τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί γι’ αυτούς με ειδική σήμανση. Πρόβλημα δημιουργείται και στην Αρβανιτιά λόγω της κατάληψης του πεζοδρομίου που δεν έχει κολωνάκια από σταθμευμένα οχήματα.

Από την άλλη είναι γνωστό το πρόβλημα με τις περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην πόλη του Ναυπλίου, εξαιρουμένου του χώρου του λιμανιού, που όμως δεν φυλάσσεται επαρκώς με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε οχήματα που σταθμεύουν εκεί, όπως το να καταστρέφονται λάστιχα, να ξεκολλούν προφυλακτήρες ή να χαράσσονται μέρη των αυτοκινήτων με αιχμηρά αντικείμενα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να παρκάρουν όπου βρουν πρόχειρα, σε σημεία όπου απαγορεύεται να το κάνουν, πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και σε πλατείες κατά το παρελθόν.

Δεκάδες κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων

Δεκάδες ήταν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η τροχαία Ναυπλίου, μετά από τα παράπονα που εκφράστηκαν από μόνιμους κατοίκους για απουσία ελέγχων. Οι αστυνομικοί σε «σαφάρι» ελέγχων για παράνομο παρκάρισμα εντόπισαν πληθώρα παραβάσεων και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή.

Εκτός από τις κλήσεις που βρήκαν οι οδηγοί στα τζάμια των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων τους, αφαιρέθηκαν και πινακίδες σε ορισμένες «βαρύτερες» περιπτώσεις, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις της συγκεκριμένης πρακτικής προκάλεσε τελικά την επαγρύπνηση της Τροχαίας, η οποία θέλησε να στείλει ένα πρώτο μήνυμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, με στόχο να μετριαστεί η έκταση του φαινομένου.

Η κατάληψη σε πεζοδρόμια και το πρόστιμο

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που είχαν κάνει …κατάληψη πάνω σε πεζοδρόμια αλλά υπήρξαν και αυτοί που επέλεξαν σημεία στα οποία με σήμανση δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα.

Όταν τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε δρόμους καθίσταται ριψοκίνδυνη η μετακίνηση των πεζών και ειδικά των Ατόμων με Αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός δεν απομακρύνει το αυτοκίνητό του από το σημείο εντός των επόμενων τριών ωρών, τότε θα λάβει νέο πρόστιμο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παρέλθει και το δεύτερο τρίωρο, τότε το αυτοκίνητό του θα απομακρυνθεί.

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο δεν είναι κάτι καινούριο, ειδικά κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ιδίως σε ημέρες με μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή. Οι έλεγχοι είναι καλοδεχούμενοι, όμως θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την ασφάλεια όσων παρκάρουν στο λιμάνι, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για την εξεύρεση νέων θέσεων πάρκινγκ πλησίον του ιστορικού κέντρου, χωρίς να την πληρώνουν οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει σε αυτό.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ε και λοιπόν?. Το ίδιο βράδι τα ίδια και χειρότερα. Όταν όλοι οι επισκέπτες της πόλης θέλουν να παρκάρουν στο ιστορικό κέντρο θα επκρατεί κομφούζιο. Και ποιός τα πληρώνει? Ο ίδιος ο χαρακτήρας της πόλης πού χάνει την γραφικότητά του και οι κάτοικοι, που σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να καλέσουν ταξί για την μετακίνησή τους,,δεδομένου ότι μετά θα πρέπει να παρκάρουν σε απόσταση 3 ή και 4 χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι τους.
    Αυτό σημαίνει <>.
    Δεν νομίζεται ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε αναζητώντας μια λύση σε αυτή την κατάσταση?

  2. Εδώ στο Τολό θα έρθει ποτέ αστυνομία ή όλα καλά; Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης που καταλαμβάνουν το ένα ρευμα, πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε διαβάσεις πεζών, σε στροφές, σε διασταυρώσεις. Θα χρειαστεί να περάσει πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο και μετά θα κλαίμε. Ειδικά τις Κυριακές, ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Σήμανση καμία και υποδομές για τους πολίτες υποτυπώδης. Για αναπήρους δεν το συζητάμε!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis