home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Η απουσία ελέγχων φέρνει χάος με το πάρκινγκ στην παλιά πόλη

Οι θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους συχνά πυκνά καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα χωρίς κάρτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα
ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου στο Ναύπλιο με το πάρκινγκ των αυτοκινήτων τους, έγινε μία προσπάθεια να λυθεί μέσω της τοποθέτησης από το Δήμο, ειδικής σήμανσης σε επιλεγμένα σημεία της παλιάς πόλης, όπως στην οδό Σπηλιάδου, στα Πέντε Αδέλφια και στον Ψαρομαχαλά. Ωστόσο φαίνεται πως η έλλειψη επαρκών ελέγχων για την τήρηση των προβλεπόμενων φέρνει νέο χάος.

Νέες φωτογραφίες που μας απέστειλε αναγνώστης από τις 6 και 8 Ιουλίου, απεικονίζουν σημεία στα οποία υποτίθεται ότι σταθμεύουν αυτοκίνητα μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης με κάρτα. Ωστόσο κανένα από τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν φέρει κάρτα κατοίκου, εκτός ενός στην οδό Σπηλιάδου.

Όπως καταγγέλλεται τελευταία παρουσιάζεται και το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος. Κάτοικοι του ιστορικού κέντρου κάνουν λόγο για εκκωφαντική απουσία ελέγχων από την τροχαία, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για την βούληση εφαρμογής του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης των λιγοστών κατοίκων της περιοχής.

Όπως μας αναφέρουν κάτοικοι της παλιάς πόλης, αρκεί να αναφερθεί κανείς στην εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων ή να κάνει μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου για να διαπιστώσει το «απόλυτο μπάχαλο» στο παρκάρισμα, τα σκουπίδια (απουσία από καλαθάκια) στην Σταικοπούλου και άλλα.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Τελικά ,αφού ο Δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία και το τμήμα τροχαίας δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιτηρήσει την εφαρμογή του μέτρου ,μπορεί κάποιος αρμόδιος από την δημοτική αρχή να μας εξηγήσει τι εξυπηρετούν οι πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης?
    Η όλη υπόθεση ,μόνον κοροϊδία και αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί προς τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου.
    Ή ακόμα χειρότερα τοποθετήθηκαν για να δείξει η παρούσα δημοτική αρχή ότι ενδιαφέρεται και για το παλιό Ναύπλιο ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

  2. Αυτή η έλλειψη ελέγχου, κάνει και τους υπεύθυνους των πάσης φύσεως πανσιόν και ενοικιαζόμενων δωματίων να λένε στους πελάτες τους να παρκάρουν ελεύθερα <>
    Άντε λοιπόν εσύ ο κάτοικος της περιοχής βρές θέση στο πουθενά…..ή ακόμα χειρότερα μην χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis