home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι συμβαίνει με τις γυναίκες στις κρυφές παράγκες των χωραφιών σε Αχαΐα και Ηλεία;

«Κοινό μυστικό πως γυναίκες εκδίδονται σε καθεστώς σκλαβιάς», σύμφωνα με ρεπορτάζ
γυναίκα χωράφι

Κοινό μυστικό στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Βόρειας Ηλείας φέρεται να είναι το κύκλωμα διακίνησης γυναικών που υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ερωτικές ανάγκες των εργατών της που δουλεύουν στα χωράφια και στις καλλιέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα του patrasevents.gr.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ: «Το κύκλωμα αυτό διακίνησης πορνείας δρα παράλληλα με το κύκλωμα αυτό που αναγκάζει τους μετανάστες από το Πακιστάν (κυρίως) ή και από άλλες χώρες να εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, με ένα μεροκάματο πενιχρό, δουλεύοντας για ώρες κάτω από τον ήλιο και ζώντας σε παράγκες μέσα σε άθλιες συνθήκες».

Σε ακόμα πιο άθλιες συνθήκες φέρεται πως ζουν οι κοπέλες που είτε με την θέληση τους, είτε χωρίς αυτή έγιναν «πόρνες» για να πάρουν και αυτές ένα μεροκάματο φτώχειας.

«Οι γυναίκες αυτές ζουν έγκλειστες σε παράγκες που βρίσκονται κρυμμένες στα χωράφια και είναι μετανάστριες κυρίως από την Βουλγαρία και από τις χώρες της Αφρικής, όμως υπάρχουν και κορίτσια που προέρχονται από τις χώρες της Άπω Ανατολής.

Το κύκλωμα μετέτρεψε τις παράγκες αυτές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του κάμπου σε ροζ σπίτια και ουσιαστικά ανάγκασε τις γυναίκες να εκδίδονται για δέκα και είκοσι ευρώ, δουλεύοντας επί ώρες για να ικανοποιήσουν τις ερωτικές ανάγκες των εργατών.

Είναι βρώμικες, όχι όμορφες, όμως κάνουν τη δουλειά τους, ζώντας σαν σκιές, σε ένα καθεστώς ουσιαστικά σκλαβιάς, καθώς βγαίνουν σπάνια από την παράγκα τους, ενώ δεν αναφέρουν στους πελάτες ούτε το όνομα τους, παρά μόνο το ψευδώνυμο τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis